Младен Маринов отстрани шефа на полицията в Силистра

0
Причината е инцидентът, при който обгоряха три дечица
Причината е инцидентът, при който обгоряха три дечица Снимка: МВР

Директорът на Областната дирекция на МВР в Силистра Юлиян Караславов е отстранен временно от длъжност със заповед на министъра на вътрешните работи Младен Маринов, докато не приключи дисциплинарното производство срещу него, съобщиха от пресцентъра на МВР.

То е образувано, след като днес при провеждане на демонстрация във връзка със състезание "Ваканция, здравей!" в Силистра три 6-годишни деца пострадаха при взривяване на светлинно-звукова граната.

По разпореждане на главния секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, ГД "Национална полиция" започва проверка за изясняване на всички обстоятелства и причини, довели до инцидента. Със заповед на министъра на вътрешните работи Младен Маринов се забранява употребата на взривни вещества и пиротехнически изделия по време на провеждане на демонстрации на обществени места пред граждани.

Припомняме, че днес около 11 часа на стадион „Доростол“ в Силистра полицията в града е извършила демонстрация по залавяне на престъпник във връзка с 1 юни – Деня на детето. Проявата е била заключителна по програмата „Ваканция, здравей“, която се провежда в детски градини и училища от Дулово, Тутракан и Силистра. На стадиона по време на инцидента са присъствали около 300 деца, а районът е бил отцепен с оглед безопасността на присъстващите.

Осколка от взривената граната ранява две момченца и едно момиченце от детска градина „Иглика – 2“, които са се намирали на разстояние 50 метра от мястото на демонстрацията. Няма опасност за живота им. Двете 6-годишни момченца са получили обгаряния по крайниците, оказана им е спешна помощ и са били освободени. Момиченцето, което също е на 6 години, е транспортирано в Русе, тъй като е с обгаряния между 10 и 20 процента по гърдите, краката и врата.

Актуална информация за състоянието на момиченцето можете да видите ТУК

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари