Младата поетеса Людмила Стоянова представи книгата си „Пъзел за пораснали"

0
Младата поетеса Людмила Стоянова представи книгата си „Пъзел за пораснали"

Поетичната книга на Людмила СтояноваПъзел за пораснали“ бе представена в Регионална библиотекаЛюбен Каравелов“ – Русе, съобщават от културната институция.

В томчето са събрани 84 стихотворения, писани през последните осем години и разделени в четири цикъла. В предговора към изданието Людмила Стоянова пише: „Парченца спомени, мечти, житейски болки и духовни висини. Мигове от бъдещи и минали събития, преплели в себе си социалния, астралния и менталния привкус на живота. Това е само една малка част от големия пъзел на битието – погледнато през очите на едно пораснало дете“.

Пъзел за пораснали“ е втората поетична книга на родената в гр. Левски младата авторка, в която се обединяват различни теми и мотиви, но техен обединителен център е позицията ѝ, че в този наш живот има не само тъга, но и много светлина, и надежда. Разбира се, и любов, неизразима като шепота на вятъра, или като звезда, изгряла в стаята сред здрача на нощта.

Пъзелът това сме ние. Това е усещането ни за живота. Това е животът”, споделя 24-годишната студентка в Русенски университет. Книгата носи белезите на духа и времето, такова, каквото е то, през очите и перото на един млад човек.

Почитателите на поетичното слово, които бяха дошли на събитието, имаха удоволствието да чуят музикална адаптация по стихове от „Пъзел за пораснали”.

В края на срещата Людмила Стоянова получи много цветя и поздравления от близки, колеги и приятели. Екземпляр от книгата си с автограф и пожелание към читателите „за много светлина и вяра в живота“ тя подари на домакините от Русенската библиотека.

Съорганизатор на събитието бе Дружеството на писателите „Светлоструй“ в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари