Млада жена се нуждае от спешна бъбречна трансплантация

1
Тя разчита изцяло на дарения, за да оздравее
Тя разчита изцяло на дарения, за да оздравее Видео: NOVA

Тя разчита изцяло на дарения, за да оздравее

26- годишната Рени Георгиева се нуждае от средства за спешна бъбречна трансплантация. Тя разчита изцяло на дарения, за да оздравее.

Животът на Рени се променя, когато чува диагнозата „хронична бъбречна недостатъчност”.

Мечтата ми е колкото се може по-скоро да оздравея. Пожелавам си за рождения ми ден това да бъде моят подарък . Да се оправя”, споделя Рени, предава NOVA.

Преди година здравето ѝ започва да се влошава. „Започнах да вдигам много високо кръвно и да ми се подуват краката. Бях навън. Прибрах се и получих кръвоизлив от носа, който не можа да спре. Отидохме в спешното в „Пирогов”. Направиха ми кръвни изследвания и докторът направо се стресна, когато видя резултатите”.

До този момент Рени никога не е чувала за хемодиализа. Разбира всичко за нея. Това е единственото, което я държи на крака.

„В болница „Пирогов” постъпи за лечение. Казаха, че единият бъбрек не функционира. След това казаха, че ще повторят изследванията , за да са сигурни какво се случва с бъбреците. Направиха второ изследване и казаха, че не функционира и другият. Трябва да мине директно на хемодиализа”, разказва бащата на Рени.

След „Пирогов” семейството на Рени се консултира със специалисти от „Александровска болница” и болница „Света Анна”. Единственият начин младата жена да живее нормално, е нейната майка да дари своя бъбрек .

Ние сме петчленно семейство. Средната ми дъщеря е на 22 години и е с детска церебрална парализа . Рени е втората ми дъщеря. Тя от 1 година е с това заболяване. Просто вече сме съсипани. Не знаем към кого да се обърнем и какво да направим”, заявява бащата на младата жена.

Семейството избира да не подаде документи, за да бъде извършена трансплантация в България и търсят оферта от болница в Турция. Нужната сума за лечението на Рени е 25 000 евро.

„Вярвам , че ще ми помогнат. Има много добри хора. Досега сме се справяли винаги сами, обаче с тази голяма сума няма да можем да се справим”, изрази надежда младата жена.

26- годишното момиче вече има планове за бъдещето – да отвори фризьорски салон. И вярва, че съвсем скоро ще има шанса да се бори за мечтите си.

Всеки желаещ да помогне може да го направи на следната банкова сметка:

FIBANK: BG73FINV91501317681926

BIC: FINVBGSF

Титуляр: Рени Атанасова Георгиева

Основание: Дарение

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари