Близки на починал българин във Великобритания не могат да го приберат

0
Всеки, който има възможност да помогне, може да го направи на посочената банкова сметка
Всеки, който има възможност да помогне, може да го направи на посочената банкова сметка

33-годишен врачанин е починал изненадващо във Великобритания, съобщават сестра му в социалната мрежа.

Той оставил бременна жена и дете на годинка и 2 месеца. Почернените му близките правят всичко по силите си, за да помогнат на вдовицата и да успеят да приберат тялото на починалия у дома.

Трагедията е станала сутринта в петък, 6 юли. Димитър Митов бил в дома си на Острова, когато изведнъж колабирал и започнал да се задушава. Неговата жена, която е бременна в шестия месец, се събудила от звуците на давещия се Митко, но не успяла да направи нищо, за да му помогне. Преди на адреса да пристигне линейка, мъжът починал.

Митко и семейството му живеят в град Лестър от две години. Той е работил в различни фабрики. Не е имал сериозни здравословни проблеми и близките му нямат представа какво е довело до фаталния край. В момента тече разследване и предстои да бъде направена аутопсия, която да покаже причината за смъртта. 

Внезапната кончина на мъжа събра всички българи, които живеят в града, и те с общи усилия помагат на семейството да транспортират тялото в България. На помощ се отзовали и врачани, които се включват в подкрепа на опечалените. Направена е фейсбук група в памет на Митко, където близките му апелират за финансова помощ.

Неутешима болка от загубата на баща, брат, син, съпруг, зет, приятел обедини много съпричастни на семейството хора от различни националности и държави които събират пари за да бъде транспортиран и погребан в България. Със болка и мъка семейството споделя че е тъжно, тежко и огорчено, че посолството ги изостави да се оправят сами“, пишат съпричастни към трагедията хора.

Всеки, който има възможност да помогне, може да го направи на банковата сметка по-долу. Събраните средства ще отидат за транспортиране на тялото у нас и за подкрепа на бременната жена на Митко и невръстното му дете.

ЦКБ
IBAN: BG22 CECB 9790 1013 3228 00
Първолетка Димитрова Митова  

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари