Митничари задържаха над 3000 кутии цигари на Дунав мост

0
Тютюневите изделия са открити при четири отделни проверки на превозни средства
Тютюневите изделия са открити при четири отделни проверки на превозни средства

Тютюневите изделия са открити при четири отделни проверки на превозни средства

Митническите служители на ТД Митница Русе задържаха в рамките на ден 3011 кутии (60 220 къса) цигари. Тютюневите изделия са открити при четири отделни проверки на превозни средства, излизащи от страната през Дунав мост - Русе.

По-голяма част от задържаните тютюневи изделия са с валиден български акцизен бандерол, но за тях не са представени изискуемите документи по Закона за акцизите и данъчните складове.

На 13.10.2023 г., около 10:00 часа, при съвместни действия митнически и гранични служители проверяват два автомобила с ремаркета за леки коли, пътуващи от България за Нидерландия. След сканиране с рентген и последващ физически контрол е установено, че в гумите на превозваните ремаркета, както и в резервните гуми на влекачите, са укрити общо 2403 кутии (48 060 къса) цигари с български акцизен бандерол. За установените нарушения по случаите са съставени актове на водачите - български граждани.

В същия ден, около 14:00 часа, на пункта пристига автомобил с прикачена към него автоплатформа, управляван от български гражданин. В автомобила пътували и четирима пътници от България за Германия. Превозното средство е насочено за проверка в халето за щателна проверка, при която в две автомобилни гуми, превозвани върху платформата, са открити 298 кутии (5960 къса) цигари с български акцизен бандерол. Установено е, че тютюневите изделия са на един от пътниците – П.Б. - български гражданин, на когото е съставен акт за административно нарушение.

Четвъртият случай също е от 13.10.2023 г. , когато около 00:55 часа на ГКПП Дунав мостРусе е спрян за проверка товарен автомобил с чужда регистрация, превозващ електродвигатели от Турция през България за Румъния. При извършената щателна проверка в специално изграден тайник в един от резервоарите са открити 310 кутии (6200 къса) цигари, с турски бандерол и с надписи Duty Free. По случая е образувано досъдебно производство.

Според Закона за акцизите и данъчните складове, за пренасяне на акцизни стоки без надлежно документиране се предвижда глоба от 1000 до 50 000 лева и/или отнемане на превозното средство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари