ТД Митница Русе задържа над 600 000 къса цигари

0
Митничарите иззеха над 30 000 кутии цигари само на едно денонощие
Митничарите иззеха над 30 000 кутии цигари само на едно денонощие Снимка: Агенция Митници / Архив

Митничарите иззеха над 30 000 кутии цигари само на едно денонощие

Митнически служители от ТД Митница Русе иззеха 640 800 къса (32 040 кутии) цигари при проверки на напускащи страната превозни средства в рамките само на едно денонощие. Задържаните тютюневи изделия са с български акцизен бандерол, но са пренасяни в нарушение на акцизното законодателство. Те са открити при три отделни проверки на 11.11.2023 г. на товарни автомобили с българска регистрация.

При единия от случаите, на 11.11.2023 г., митническите служители селектират за проверка в района на ГКПП Силистра - Ферибот товарен автомобил, управляван от българска гражданка и пътуващ по маршрут от България за Германия и Нидерландия. По документи камионът е превозвал хранителни стоки и други пакетирани продукти. В хода на контролните действия е установено, че между описаните стоки в товарното помещение са укрити общо 148 600 къса (7430 кутии) цигари с различни търговски марки. За тютюневите изделия не са представени документи, съгласно изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС). Срещу водачката на автомобила е съставен акт за административно нарушение.

Същия ден при съвместни действия със служители от Гранична полиция е спрян за митническа проверка в района на ГКПП Оряхово друг товарен автомобил, управляван от български гражданин. Между превозваната стока – дървени столове, са открити кашони с общо 78 000 къса (3900 кутии) цигари, за които не са представени документи по ЗАДС. Срещу водача на товарния автомобил също е съставен акт за административно нарушение.

При друга проверка в района на ГКПП Дунав мостРусе митническите служители откриват в излизащ от страната товарен автомобил, управляван от български гражданин, 414 200 къса (20 710 кутии) цигари. В хода на контролните действия са открити и превозвани 670 метални кутии от сирене, съдържащи прозрачна течност с характеристики на спирт. Точното количество и състав на етиловия алкохол са в процес на установяване. Работата по случая продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари