Митничари задържаха над 1000 кг марихуана на "Дунав мост"

1
Стоката е била в 82 кашона
Стоката е била в 82 кашона Снимка: Агенция Митници

Стоката е била в 82 кашона 

Митнически служители задържаха в района на ГКПП "Дунав мост" - Русе 1062 кг индустриален коноп със завишени нива на активното вещество тетрахидроканабинол (ТНС).

На 02.01.2022 г. митнически служители на отдел "Борба с наркотрафика" в Териториална дирекция Митница Русе спират за проверка товарен автомобил, пътуващ през ГКПП Дунав мостРусе от България за Хърватска. Камионът превозва 1062 кг индустриален коноп, съобщиха от Агенция Митници.

Кашоните, 82 на брой, съдържат стебла, съцветия и изсушена листна маса със специфичен мирис на марихуана. Извършен е полеви наркотест, който е реагирал положително за марихуана. Взети са проби за лабораторен анализ, чрез които е установено съдържание на ТНС над 0,2%, т.е. по-високо от допустимото съдържание на активно вещество за индустриален коноп.

Стоката е задържана, работата по случая продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари