Митко Пайнера "оряза" Преслава

0
Преслава вече взема с 1 000 лева по-малко на участие
Преслава вече взема с 1 000 лева по-малко на участие

7000 лева изкарва от участие фолкпевицата Преслава, сподели "България Днес".

Сумата е с точно 1000 лева по-малко от предишното й заплащане за гостуване в нощно заведение. Хонорарът на най-титулуваната изпълнителката на "Пайнер" е бил намален умишлено от продуцентите й, тъй като е имало оплаквания от собственици на дискотеки, че парите са прекалено много.

Доскоро за едно участие на Преслава се заплащаха 8000 лева, като отделно й се поемаха пътните разходи и хотел, ако фолкпевицата има желание да остане да спи в града, в който гостува. Добричлийката обикновено си тръгва след изява в нощен клуб и най-често се прибира да спи в апартамента си в Пловдив

Преслава по подобие на останалите си колежки не прибира цялата сума за себе си. Изпълнителката получава скромните 30% от припечеленото, което се равнява на 2400 лева. Останалите пари отиват в касата на музикална компания "Пайнер". Подобна практика изпълнителите да получават по-малко от продуцентите си е наложена преди години и продължава да съществува до ден днешен.

Преди време в публичното пространство се беше появила информация, че Глория е единствената певица, която прибира 50% от хонорара си, но финансовите данни нямат официално потвърждение.

Всички хонорари на изпълнителите се превеждат по банков път в края на месеца, т.е. те получават нещо като заплата. Отдавна е приключена практиката да се дават пари на ръка на певците. По този начин от "Пайнер" не само следят какви пари вземат служителите им, но и съвестно си плащат данъци и осигуровки на държавата.

Професионалните летни ангажименти на Преслава буквално нямат край и тя има участия всяка вечер в различна точка на страната. Както "България Днес" писа, около рождения си ден тя работеше 5 поредни вечери, като дори отбеляза личния си празник в столична дискотека. Не по-различно е и положението в момента.

Довечера Преслава ще пее в дискотека в Слънчев бряг, където беше отново съвсем наскоро. Утре вечер е в популярна дискотека в столицата, а в петък пътува за участие в Пазарджик. В събота отново поема на път, като ще гостува в Разград. Там Преслава има 2 участия - първо в ресторант, а няколко часа по-късно в дискотека.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари