Мистерията около смъртта на Тома

0
Отначало се смяташе, че младежът е паднал от билборда, защото е бил дрогиран
Отначало се смяташе, че младежът е паднал от билборда, защото е бил дрогиран

Момчето си заклещило единия крак в огромната метална конструкция.

На 1 април, но не на шега, група приятели звънят на телефон 112. Момче от компанията е паднало току-що от 17-метров билборд на паркинг в София.

Пристигналите след минути полицаи само установяват смъртта на 20-годишния Тома Иванов, а в следващите седмици в пресата излизат десетки съобщения, че момчето е било дрогирано и се покатерило на опасното съоръжение, за да си направи селфи.

Разследване на в. "168 часа" показа, че истината за случая е съвсем различна.

Петък вечер е и група от четири момчета и две момичета решават да спрат автомобилите си на паркинга между магазините “Техномаркет” и “Баумакс”, в близост до “Надежда”. Районът е известен с незаконни автогонки и това е причината Тома и компания да се позиционират там.

Той има афинитет към екстремните спортове, а надпреварите с коли са неговата последна страст. След като гонките приключват безаварийно, младежите се разведряват с бира в колите на паркинга.

За фаталните минути след това разказва приятелят на Тома - Борислав Божилов. Той не е присъствал на инцидента, но на погребението участниците в ужасното зрелище му споделят всичко.

Тома се качва на висок рекламен билборд на паркинга, все още обхванат от еуфорията от гонките.

След като показва смелост и липсата на страх от височини, той решава да се смъкне обратно. Докато слиза обаче, заклещва единия си крак в огромната метална конструкция и друго момче от компанията тръгва бързо нагоре, за да му помогне.

Тома все пак се освобождава от капана, но не успява да се хване добре за една от гредите и в следващия момент полита към асфалта.

Източник: 168 часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари