Мистериозната смърт на младия лекар Иван Йорданов остава неразгадана

2
Изчезването му предизвика вълна от въпроси без отговори
Изчезването му предизвика вълна от въпроси без отговори

Мистериозната смърт на младия лекар Иван Йорданов, след таен купон в района на изоставено военно поделение край варненското село Любен Каравелово, все още остава неразгадана, пише 24 часа.

Тялото на изчезналия в края на август в гората край варненското село Любен Каравелово Иван Йорданов е открито от мъж от селото, който отишъл с каруцата си за дърва. По тялото на Иван няма следи от насилие, потвърдиха от дирекцията на варненската полиция.

Мистериозното изчезване на Иван, който е родом от Карнобат, но според познатите му живеел в София, предизвика вълна от въпроси без отговори. За него се знае, че е в неизвестност от 25-и август. Бил един от "поканените" от тайно технопарти, организирано в група с ограничен достъп във фейсбук.

Мястото - изоставено бивше военно поделение в района на варненското село Любен Каравелово. Късно през нощта Иван се обадил на баща си, казал му, че се е изгубил в гората, че му остава малко ток в батерията на телефона и му пратил координатите си. По думите на бащата Иван звучал "сънен и объркан". За последно е видян от познатите си около 2 часа през нощта, когато тръгнал сам през гората. И от тогава дирите му се губят.

Бащата подал сигнал в полицията, след като не успял да се свърже с него. Повече от 40 униформени полицаи със служебни кучета, служители на горското стопанство и местни жители участваха в издирването на Иван. Няколко дни те претърсиха целия район без да попаднат на следа от него.

Докато на 2-и септември мъж от селото, който отишъл с каруцата си за дърва в гората, го открил на 5-6 метра от пътя. Починал. Хората се питат как тялото му не е било открито по време на хайката за издирването му и колко време точно е престояло там. Съдебномедицинската експертиза ще установи кога точно е починал младия мъж и каква е причината.

Според местните бившето военно поделение не за първи път става сцена на нелегално парти. Такива сбирки се организират в социалните мрежи и винаги се "канят" определени хора. Запознати твърдят, че предварително се знаят само датите, а координатите на мястото се изпращали в последния момент.

Според кметът на Любен Каравелово Иван Димитров, разни "брадати и странно облечени" мъже били забелязани да пазаруват в магазина в селото и да пълнят туби с вода на чешмата. "Ден преди да се съобщи, че има изчезнал младеж, получих сигнал от дежурния в община Аксаково, че в района на изоставеното поделение са се събрали много младежи.

Хора от селото се оплакаха, че в крайните къщи се чува силна музика. Отидох там с личния си автомобил. Навътре в самото поделение имаше паркирани около 15-ина коли с наша и чужда регистрация, но пътят бе препречен от тях и не можах да стигна по-навътре. Видях опънати и две палатки. Обърнах колата и видях двама младежи - на по 20-25 години. Питах ги какво правят тук, те казаха, че имали някакво събиране, нещо като пикник и ме питаха дали е подаден сигнал заради силната музика. Момчетата изглеждаха нормално. Прибрах се и върнах обаждане на дежурния в община Аксаково, като му казах какво съм видял. На другия ден разбрахме, че има изчезнал младеж", каза за "24 часа" кметът на Любен Каравелово Иван Димитров.

Някои от младежите, които са разпитани в хода на издирването на Иван, казали пред разследващите, че на мястото се били събрали около 100-150 души с коли, палатки, кемпери и каравани. Имало импровизирана сцена с всичката необходима техника. Уговорките за партито станали в затворена група в интернет, защото буквално е нелегално - без никакви разрешителни.

Иван бил там на палатка с двама свои приятели. След като изчезна, полицията разпространи снимката и описанието му и призова всеки, който има някаква информация, да помогне в издирването. Майка му Гинка Йорданова написа трогателен призив в социалната мрежа: "Търси се синът ми навсякъде! МОЛЯ всички вас, вижте снимките. Който го види или вече го е срещал някъде, да се обади! МОЛЯ всички шофьори: не подминавайте човек . Моля, споделяйте публично! СПОДЕЛЯЙТЕ! Лайкчета и сълзички не помагат! Жив и здрав си го искам, каквото и да е преживял. Синът ми изчезна сутринта на 25-ти август. Той беше на техно парти с много чужденци в близост до Аксаково, Варна, България. Моля, свържете се с мен или българската полиция, ако сте го виждали или ако имате някаква информация!"

"В понеделник - 2-и септември, около 12.45 ми се обади един младеж от селото - Тунчо Костов. Каза, че бил с каруцата си за дърва в гората, щели да варят компоти, и конят му се подплашил от нещо.

Когато погледнал - на 5-6 метра навътре в гората видял труп. Аз се обадих веднага в полицията и в община Аксаково.

Дойдоха следователи. Тялото се оказа на издирвания младеж. Не мога да кажа някакви подробности, но видимо наистина нямаше следи от насилие. Дали е бил убит, ще кажат патолозите и разследващите. По тялото му нямаше кръв", допълни кметът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари