Мишки побъркаха софиянци

0
Тъй като нямаше дъждове, които да удавят част от популацията, тази година мишките силно се размножиха
Тъй като нямаше дъждове, които да удавят част от популацията, тази година мишките силно се размножиха

Мишки и плъхове плъзнаха в индустриални зони, мазета и приземни етажи, а в блокове нахлуха през канализацията, съобщава "Труд", цитирайки жители на софийски квартали и села, полудели по празниците заради напастта.

В последните дни ни търсят софиянци, които живеят в началото на „Цариградско шосе“, в къщи и кооперации покрай Перловската река, в Студентския град“, изброи Петър Цветков от фирма, която се бори с всякакви вредители. Столичани се оплаквали и от мишки, открити край стълбища в жилищни блокове, по тавани и мазета в сателитните на София градове и села.

Къщи, издигнати в близост до река Марица, сгради в индустриалните зони на Пловдив, Бургас и Нова Загора също не били пощадени от гризачите. „А някои от тях гризат дори кабели и хоросан“, допълни Цветков.

Тъй като нямаше дъждове, които да удавят част от популацията, тази година мишките силно се размножиха. А падналият студ ги кара да влизат в мазета и приземни етажи, за да търсят храна“, посочи проф. Тодор Кантарджиев, директор на центъра по заразни и паразитни болести. Неговият съвет е зимнината и продуктите да се съхранява на 30 см от земята, всички дупки и процепи в къщите и блоковете да се запълнят, а върху канализационните отвори да се поставят мрежи.

Източник: Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари