Мутирали плъхове изядоха котките в София

0
Страх тресе служители на ВИК и метрото, теглят чоп кой да слиза за ремонт в шахти и тунели
Страх тресе служители на ВИК и метрото, теглят чоп кой да слиза за ремонт в шахти и тунели

От петилетка насам броят на котките в София прогресивно намалява. Природозащитници твърдят, че за това е виновна голямата популация на бездомните кучета. Жители на столичния център обаче излязоха с друга сензационна версия. Те алармират, че освирепели от глад плъхове мутанти  виждат сметката не само на бездомните, но и на домашните им любимци, пише Ретро.бг

„В моя картал в района на бул. "Витоша" има огромни кръвожадни плъхове. Котките бягат панически от тях, вместо да ги ловят. За вас шега за нас истина, но на няколко съседки любимците им изчезнаха безследно“, оплаква се г-жа Галина С.

Тя заявява, че есенните дъждовете са изкарали мишоците от дупките им и пак станало страшно. Честа гледка била тлъст гризач да пресича булеварда в района на ремонтните дейности в района на НДК.

Нощна смяна

Заведенията, разположение на централния булевард също са пропищели. След ремонта улицата се оформи като една от най-красивите в София с всякакви гасторномически глезотии. Малцина обаче знаят, че кухните на повечето обекти се намират под повърхността на земята, а там тече неравна борба с наглите поганци. Преди дни един от пицарите ходил до "Пирогов" за имунизация, защото като отворил хладилника, от тестото на пицата изскочил петколограмов плъх, който кръвожадно впил зъби и отхапал половината му палец. „Вероятно от отровите в канализациите, с които вече е пълно, някакъв ген на софийските плъхове е мутирал. Те са станали големи и без хапка страх“, коментират неофициално зоолози.

Ъндърграунд

Шок и ужас тресе и служителите на ВИК и метрото. Те  теглели чоп кой да слиза в шахтите и в тунелите, тъй като са виждали с очите си мутиралите създания и вече сънували кошмари. Заради честите сривове на интернета доставчиците  също са се видели в чудо. В началото те мислели, че нелоялна конкуренция им реже кабелите. Докато един път служители на бригада не видели как огромен плъх замезва с оптичния кабел, чиято цена на метър струва майка си и баща си.

„Откакто направиха метрото, гризачите са още по-улеснени в придвижването си“, твърдят хора от ремонтите групи на Метрополитена. Изумени свидетели разказват, как по новооткритите жп-трасета глутници от плъхове кръстосват София от "Обеля" до "Младост". 

Източник: Ретро.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари