Министри съобщиха за нередности в изграждането на магистрала „Тракия“

0
Иван Демерджиев: Защо до днес никоя институция не провери какво е вложено в изграждането на автомагистралите в България
Иван Демерджиев: Защо до днес никоя институция не провери какво е вложено в изграждането на автомагистралите в България Снимка: БГНЕС

Иван Демерджиев: Защо до днес никоя институция не провери какво е вложено в изграждането на автомагистралите в България

Министерството на вътрешните работи и Министерството на регионалното развитие и благоустройството са изследвали какво е вложено при строителството на лот 2 и лот 3 от автомагистрала Тракия“ и дали има ремонти, които са били правени като текущи, стана известно на обща пресконференция.

"Дебелината на пътното платно е значително по-малка, част от материалите видимо се разминават", коментира вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, цитиран от БТА.

Пробите, взети от магистралата, са изследвани от Института по пътища и мостове към Агенция „Пътна инфраструктура“. Демерджиев уточни, че ако е необходимо, пробите ще бъдат изпратени на независима лаборатория, дори и в чужбина. По думите му са нужни още около десет дни, за да са готови резултатите за съдържанието на вложените в пътя материали.

Износващият пласт е с по-малка дебелина от предвидената по проект. Според регионалния министър Иван Шишков очевидно има проблем с качеството на материалите, по думите му не са тези, които трябва да бъдат вложени. 

"За мен е загадка защо до днес никоя институция не намери сили, нужда да провери какво е вложено в изграждането на автомагистралите в България", каза Иван Демерджиев.

Стана ясно още, че за двата лота на "Тракия" липсват 40 млн. лева от невложени материали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари