Микробус горя на булевард "България"

0
Причината е късо съединение
Причината е късо съединение

12 сигнала за произшествия и инциденти са наложили намесата на екипи от РДПБЗН-Русе през изтеклите три денонощия.

На 14 юни за времето от 09:42 до 10:15 часа служители от Втора РСПБЗН с реагирали на сигнал за запалване в утайник на цех на фирма, намираща се на бул. Тутракан в Русе. При инцидента не е имало пострадали, а произшествието ликвидирано, като работниците са източили материала от съоръжението. Причината е била техническа неизправност.

Същия ден за времето от 14:19 до 15:00 часа екип на сектор СОД-РДПБЗН е изпратен за съдействие след ПТП с лек автомобил на пътя Русе–Бяла в района на „Мойсев баир“. При пристигане на място се е оказало, че водачът е бил изведен от колата и предаден на екип от ЦСМП. Произшествието е било обезопасено от служителите на РДПБЗН.

Малко по-късно между 15:26 и 15:48 часа екип на Втора РСПБЗН е посетил произшествие със запален, заради късо съединение, микробус “Мерцедес Спринтер“ в гр.Русе на бул. България. Ликвидирано е от огнеборците на площ от около 1 кв.м. без пострадали.

В 18:10 часа след сигнал за ПТП екип на сектор СОД е пратен да съдейства на пътните полицаи на бул. Христо Ботев в Русе.

В събота, в ранните часове  - за времето от 03:46 до 04:20 часа, пожарникари от Втора РСПБЗН-Русе са гасили запалени отпадъци в метален контейнер  в Русе на ул. Богдан войвода, без щети.

От 14:48 до 18:35 екипи на пожарната са реагирали на сигнал за задимяване в цех на фирма за производство на обувки в землището на с. Николово. Оказало се е, че причината за инцидента е възникнала техническа неизправност в машина за отливане на подметки. При инцидента няма пострадали,  нанесени са само материални щети, основно в машината, както и заради задимяването в помещенията на сградата.

Също в събота, но вечерта в 20:14 часа, екип на пожарната в Сливо поле е реагирал на сигнал за паднало дърво на платно от пътя Русе-Силистра, в района след разклона за село Сандрово, вследствие на силен вятър. Дървото е било отстранено.

В 20:48 часа служители от Първа районна служба в Русе са получили сигнал за пожар в къща в русенския квартал Средна кула. На местопроизшествието са пратени три пожарни автомобила. При пристигане на адреса огнеборците са установили, че гори вътрешността на цялата къща и дървените греди на покрив с покритие от керемиди. След ликвидиране на произшествието са били открити следи от късо съединение в електрическа осветителна инсталация, в коридор на първия етаж на сградата. Няма пострадали, ползвателя на имота не е бил в къщата към момента на произшествието.

Вчера за времето от 08:25 до 09:15 часа екип от Сектор СОД – РДПБЗН е съдействал за премахване на дърво, паднало върху лек автомобил „Форд“ на ул. Тодор Хаджистанчев. 

В 16:32 часа служители от РДПБЗН са реагирали на пожар в лек автомобил „Хонда" с газова уредба, като запалването в колата е възникнало по време на движение по главен път I-5 / Русе-Бяла, в района на 19-ти километър. Пострадали при инцидента няма, автомобилът е унищожен от пожара, станал заради техническа неизправност.

Последното произшествие, което са посетили огнеборците вчера е станало вечерта в русенския кв. „Дружба“. За времето от 20:43 до 21:15 часа са гасили запалени отпадъци в изоставено училище.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари