Михаил Екимджиев: Над демокрацията трябва да се бди

0
Михаил Екимджиев: Над демокрацията трябва да се бди
Видео: NOVA

Адвокатът допълни, че институциите дължат много отговори

Една тема и едно име не излизат от новините в последните седмици. Името е на Мартин Божанов-Нотариуса, а темата е - докъде са проникнали пипалата на корупцията в съдебната система, има ли чистилище и мираж ли е то в блатото на обвързаностите. Темата коментира Михаил Екимджиев - адвокат, основател на Асоциацията за европейска интеграция и защита на човешките права и адвокат по делото в Страсбург, което съдия Владислава Цариградска, заплашвана от Мартин Божанов – Нотариуса, води срещу държавата заради подозрения за незаконно подслушване.

"Ако ние не се противопоставяме на злото с думи и дела, ние ставаме част от него. То убива. Също, както в Русия убиха Навални, в България вече се знае, че хора могат да бъдат разстрелвани показно, а прокуратурата да демонстрира неохота за тяхното разследване", заяви адвокат Михаил Екимджиев.

Нямаме право да мълчим, ако искаме да оцелеем. Трябва да бдим над демокрацията”, добави той.

Според него изглежда, че след като Мартин Божанов-Нотариуса е оправдан за първи път става невидим за закона и институциите. „Виждат го само жертвите му и магистрати, които биват шантажирани от него”, каза Екимджиев пред NOVA.

По думите му все още има оглушително мълчания от МВР защо той е бил охраняван от полицейски автомобили. „Това се доказа категорично. От Антикорупционния фонд разполагат с номера на полицейска кола. Полицията мълчи, както мълча за охраната на ресторанта „Осемте джуджета”, каза той.

Екимджиев допълни, че институциите дължат много отговори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари