Михаил Екимджиев: В съдебната система тече разчистване като при мутрите

0
Когато няма държавно правосъдие, има улично, заяви адвокатът
Когато няма държавно правосъдие, има улично, заяви адвокатът Видео: вестник СЕГА

Как се фабрикуват компромати срещу съдии

Съдебната реформа върви по две паралелни писти. Защото ни я обещаха не само Христо Иванов и Кирил Петков, но и Бойко Борисов и Делян Пеевски. На терен се случват забележителни неща - изчезнаха незаобиколими фактори като Иван Гешев и Петьо Петров - Еврото, а сега и Мартин Божанов - Нотариуса. А от друга страна търпеливо чакаме промените в Конституцията, законите и регулаторите. Това коментира в предаването (О)позиция на "Сега" адвокат Михаил Екимджиев, който допусна, че може и да не доживеем да дочакаме резултати от "визионерския подход".

Действащите на терен го правят "както навремето за 3 дни превзеха КТБ, както навремето се наложи Лютви Местан да се спасява в турското посолство и т.н.", посочи адвокатът.

По думите му подземният свят не търпи празно място. Елиминират се хора, които са станали неконтролируеми и опасни за политическите си ментори, смята Екимджиев. Те се отстраняват, когато вече е ясно кой ще заеме местата им. "Когато няма държавно правосъдие, има улично", обобщи той.

Според Екимджиев трябва да има обществен натиск и медийно осветяване, за да не се спре само до "Нотариуса и някакъв клуб", какъвто опит се прави.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    3
    daskal
    Държавното правосъдие всъщност е част от уличното. Така се е получило. Някакви мутри на държавни хранилки, които го играят магистрати, полицаи, съдии - ходят да се срещат по кръчми и бардаци с бандитските мутри. Припомням стария виц. Навсякъде по света държавите си имат мафии, само у нас Мафията си има държава. Това е истината. Иначе не разбирам защо досега няма изобличени и осъдени. А вие имате ли обяснение?
  • 6
    2
    Някойчо
    Абсолютно прав е, казвайки : "Когато няма държавно правосъдие, има улично."
  • 9
    1
    Hop+//
    Крайно време е подземния свят да самовзриви и да изчисти всички боклуци навсякъде!!! Не само в съдебната система!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Внимавайте Русенци
    Парка започва да изгубва своята идентичност,лека полека.Русенци,не оставяйте това така......запазете си парка и търсете...
  • Балканеца
    Номер 11, в началото на 20 век в Русе са живеели 30-35 хил човека. Повече ли млади хора е имало спред теб? Именно тогава е...
  • Геро
    Русе се е препълнил с прости и мърляви хора! Съдя по коментарите,защитаващи боклукчийския камион пред храма и по гласуването...
  • Русе
    Слабите страни на Русе са малко млади хора -> малко възможности за социализация за млади хора, както и инономика базирана на...
  • До До 6
    Виждам прави и опънати тротоари в централен южен район и широк център, където живея. Много по-добре е от София, където...