МФ иска да намали парите на МВР с 300 милиона лева

0
Притеснени сме от намерението на Министерството на финансите
Притеснени сме от намерението на Министерството на финансите

„Притеснени сме от намерението на Министерството на финансите да не увеличава средствата за сектор „Сигурност" - най-вече от заявката на министър Владислав Горанов още от следващата година да бъде намален бюджетът на МВР с 300 милиона лева.

"Това се случва въпреки обединението на всички политически сили да бъде попълнен некомплектът както на МВР, така и на ДАНС, разузнаването и Министерството на отбраната. Средства няма, а на практика има заявка да бъде дадена сигурността ни на лизинг."

Това каза по БТВ народният представител от „БСП за България" Иван Иванов в коментар за проведеното заседание на КСНС при президента Румен Радев.

Според него са отсъствали няколко ключови теми, свързани с вътрешната ни сигурност, а именно: контрабанда; влошено здравеопазване и образование; демографска криза. Той изрази надежда, че ще се проведе друго заседание на КСНС по тези теми. Иван Иванов подчерта, че е имало консенсус по темите, свързани с опазването на националната ни сигурност от външни посегателства.

Иван Иванов каза, че е обсъждана нуждата от промяна на законодателството за въвеждане на институт, който да обучава духовници по вероизповедания, различни от православното.

„Недопустима беше намесата на Турция по време на провеждането на предсрочните парламентарни избори у нас и подобна промяна на законодателството със сигурност ще реши частично този проблем", каза още народният представител.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари