Международният ден на моряка честваха във Варна

0
Денят на моряка – 25 юни, се чества от 2010 г. по инициатива на Международната морска организация
Денят на моряка – 25 юни, се чества от 2010 г. по инициатива на Международната морска организация Снимка: Мила Едрева / БТА

Денят на моряка – 25 юни, се чества от 2010 г. по инициатива на Международната морска организация

С демонстрация по спасяване на човек за борда доброволческата организация „Булсар - к.д.п. Никифор Герчев“ отбеляза днес Международния ден на моряка във Варна, предаде БТА.

В акцията се включиха водолази от клуб „Приятели на морето“. Първа долекарска помощ на „спасените“ след докарването им до брега оказаха доброволци от Българския Червен кръст. Демонстрацията беше координирана от председателя на „Булсар“ - флотилен адмирал от запаса Коста Андреев.

Сдружението е създадено през 1996 г. по инициатива на капитан далечно плаване Никифор Герчев. Доброволческата организация е с идеална цел, като приема за основна своя задача търсенето и спасяването на бедстващи хора, оцелели след катастрофи в българския морски отговорен район. Членове на сдружението са както морски специалисти, така и собственици на малки плавателни съдове.

Свидетелите на разлив или друг инцидент, замърсяващ морето, могат да подават сигналите на безплатния телефон 161, който служи за координация между „Булсар“ и държавните морски институции.

Денят на моряка – 25 юни, се чества от 2010 г. по инициатива на Международната морска организация. Тази година той преминава под знака на опазването на океана от замърсявания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари