Местят украинските бежанци от Елхово

0
Те се оплакаха, че са спали на студено, според кмета е било горещо
Те се оплакаха, че са спали на студено, според кмета е било горещо Снимка: БГНЕС

Самата база не е пригодена за такъв тип настаняване, каза кметът на Елхово Петър Киров

Украинските бежанци, които останаха в центъра за временно настаняване в Елхово, днес трябва да бъдат преместени в почивни бази в различни райони на страната.

Вчера от пристигналите близо 600 души, в центъра останаха едва около 250. До напрежение в центъра се стигна заради оплаквания на някои от бежанците, че при пристигането им е нямало вода и храна, както и че са спали на студено. Някои са отказали и да пренощуват заради лошите, според тях, условия.

"Ситуацията е спокойна, вчера бяха изведени повече от половината бежанци. В момента има 250 човека в центъра. Прави се всичко възможно да бъдат изведени в държавни бази във вътрешността на страната", заяви кметът на Елхово Петър Киров в ефира на "България сутрин".

"Наистина условията не са много добри, защото центърът е предвиден като разпределителен - за мигранти, преминали нелегално границата. Нормално е да има неудобства за майки с деца. Беше прекалено топло в тези контейнери, нямат климатизация. Но самата база не е пригодена за такъв тип настаняване", каза още Киров за Bulgaria ON AIR.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    До 2
    Не ние нямаме думи колко прост уркенски безроден джендър си! Като ти е мило и драго за УСРАЙНА ОТИВАЙ ДА СЕ БИЕШ ЗА НЕЯ ГОЛТАК! В БЪЛГАРИЯ ИМА ДВА ПОЛА - МЪЖ И ЖЕНА. Педераси и продажници в ГЕЙВРОПАТА И УРКИЛАНДИЯ!
  • 10
    3
    плюс-минус
    Покрай изкуствено създаденото напрежение с украинските мигранти у нас /те не са бежанци/, започнах да си задавам въпроси: " Защо Президентът им Зеленски не изпрати майките с деца в западна Украйна? Там няма война, там те имат близки, роднини и познати, все пак са си в родината? Защо ги запрати по четирите крайща на света и в България? За да ги храним и да се грижим за тях, а той да иска, да иска и пак да иска оръжие и пари? Имам бегъл спомен как в някаква война войниците изкарали на първа линия майките с деца.... Историята /или филмът/ се повтаря в нов вариант.
  • -10
    2
    До 1
    Истинската напаст сте вие, жалките рашистки копейкаджийски тролчета безродни! Дето само знаете да драскате тъпи кремлински опорки по всички форуми против нашите украински БРАТЯ! Дано измрете в адски мъки някъде из любимата ви Сатрапия! ХАХАХАХАХАХА
  • 12
    1
    ПростоКиро
    Нямам думи...! Това не са бежанци, а напаст. Да се връщат откъдето са дошли. Там със сигурност няма да им бъде студено и ще бъде удобно за децата. Ама една тояга на правителството.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари