Възможно ли е Община Русе да постави модерни фургони в гребната база в Лесопарк Липник?

1

Общинският съветник Дилян Саманджиев предлага решение на проблема с окаяното състояние на настоящите помещения

Общинският съветник Дилян Саманджиев изрази притеснение за състоянието на базата за академично гребане в Лесопарк Липник.

"Би било добре да се сложат временни модерни фургони (тип контейнер) или модулни конструкции, които за момента биха решили проблема. Примерно единият за съблекални, а другият за санитарен възел", предлага той.

Още в началото на мандата ми като общински съветник бях поставил въпроса за базата на академичното гребане в село Николово. Беше ми казано, че по този проблем ще се работи. Доколкото съм запознат трябваше да се регулират някои документи с Община Русе и така стана, затова аз съм доволен от този развой на нещата. Сега идва момента да се свърши и видимата работа, защото документацията за имотите по крайбрежието на Текето отне много време и работа. Това е положителната невидима част, която без нея нищо не може да се случи. Общината добре си свърши работата в тази част. Трябва да се каже, че преди няколко години се събори базата на академичното гребане, която беше на Кея. Това беше голям удар за гребането като спорт, защото базата не беше в добро състояние, но тя реално имаше зали на вторият етаж, които не са се използвали само за гребците, също така и изкуствен басейн за гребане, който беше по немски стандарт, реално не знам дали в България има такъв аналог. Имаше и сауна и фитнес зала с хангари и работилница. Базата беше изкрадена с всичко необходимо, защото спортът тогава е бил държавна политика ,а не усвояване на фондове. Аз това го казвам като гребец ,който е прекарал детството си на Текето и на тази база и не разбирам нехайството да се стигне до там да се събори базата тогава. Въпреки че настоящото ръководство на Общината не е виновно, академичното гребане да остане на калта в Николово, би било един реверанс към спорта да се поставят такива обекти. Идеята за тези фургони или модулни конструкции би решила до голяма степен част от проблемите на базата в село Николово. Снимките са направени нарочно преди време, за да се види, че има някакъв процес на самата база на Текето.“, пише Дилян Саманджиев.

Публикуваме пълния текст на питането на Дилян Саманджиев:

ПИТАНЕ ЧРЕЗ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ РУСЕ

ДО

Кмет на Община Русе

Пенчо Милков

ОТ

Дилян Саманджиев

Общински съветник

Относно: гребна база, академично гребане

Уважаеми г-н Кмет,

По време на оглед на т.нар. база на академичното гребане, след многократни сигнали от страна на русенци и хора ,които се занимават със спорт на територията на село Николово (Текето) установих, че тя е в много лошо състояние. Реално има само един хангар, който е пред разпад и липсват елементарни условия за провеждане на тренировъчна дейност. Няма осветление, няма санитарен възел, няма съблекалня, няма вода, металната конструкция (хангар) е в много лошо състояние, има само воля на спортисти, които да прославят България и Русе.

За момента базата е само оградена и са разчистени няколко фургона, които по неизвестна за мен информация се намираха там. По време на огледа успях да говоря и с хора от селото, които споделиха, че било добре да се сложат временни модерни фургони (тип контейнер) или модулни конструкции, които за момента биха решили проблема. Примерно единият за съблекални, а другият за санитарен възел. Впрочем при бърза проверка от моя страна за такъв тип конструкции цените са доста атрактивни и може да има трайно решение, защото не се изисква бетонно строителство.

С оглед горното поставям и желая писмен отговор на следните въпроси:

1.Възможно ли е Община Русе да постави такъв тип конструкции?

2.До какъв срок може да се ангажира Община Русе, ако отговора за поставяне на такъв тип конструкции е положителен?

3.Община Русе би ли отделила финансов ресурс за поставяне на осветление и в какъв срок би се ангажирала ?

Прилагам снимки към питането.

Питането правя на основание чл. 103, ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на ОбС-Русе, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация.

С уважение, Дилян Саманджиев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Георги Киров
    Един въпрос имам. Как така се загради и пътя към базата и е спрян достъпа до езерото ,и се съспиха 5 места за риболов?
  • 5
    2
    Свазелина Милкова
    Не може вече нищо. Съпругът ми от къде че крадне бря? Останаха 2 месеца, и не му достигат още само 3 000 000.00 луева до 10 000 000.00 луева. А аз съм му най-скъпата съпруга на моя Идиот. А има да рани още 5 недорасли с които се е възпроизвел.
  • 2
    1
    Пенчи Менчи
    Тоя е голям боклук
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари