Месец март: В плен на магнитните бури

12
Календар на магнитните бури през март 2023
Календар на магнитните бури през март 2023

Календар на магнитните бури през март 2023

Март 2023 г. ще бъде белязан от магнитни бури, които могат да повлияят негативно на човешкото тяло. Най-много ще се отразят на възрастните хора, при които патологичните реакции на метеорологичните явления обикновено се проявяват с нарушение на дейността на сърдечно-съдовата система, пише MeteoAgent, цитиран от GlasNews.

Какво представляват магнитните бури, как влияят на хората и защо се случва това?

Какво представляват магнитните бури?

Магнитната буря е бърза и мощна промяна в магнитното поле на Земята, която настъпва в период на повишена слънчева активност. Такива промени не остават незабелязани от жителите на планетата: по време на магнитна буря се нарушават функциите на сърдечно-съдовата и храносмилателната системи, забавят се реакциите на централната нервна система и намалява работоспособността.

Доказано е, че промените в атмосферното налягане и температурата, причинени от колебания в магнитното поле, имат отрицателен ефект върху сърдечно-съдовата система, в резултат на което се увеличава броят на миокардните инфаркти, инсулти и други заболявания. Честотата на метеопатичните реакции нараства значително с възрастта.

Въздействие на магнитните бури върху човешкото здраве

Много хора се оплакват от главоболие и неразположение по време на магнитни бури. Подобна връзка не се потвърждава от различни изследвания. Експертите смятат, че хората се настройват по този начин, когато научат за магнитна буря.

Електромагнитната активност се случва постоянно и ако достигне Земята, тя започва да взаимодейства с магнитния полюс на нашата планета, което причинява полярно сияние, а не мигрена. Магнитосферата на Земята неутрализира електромагнитното влияние на нашата звезда, така че е малко вероятно човешкото тяло да го усети.

Как да оцелеем при магнитни бури

Специалистите препоръчват първо да се консултирате с лекар относно вашите хронични заболявания.

Тялото трябва да почива и да получава достатъчно витамини и минерали. Затова се препоръчва да спите поне 7 часа на ден и да добавите сезонни плодове и зеленчуци към ежедневното си хранене. Също така се препоръчва да се пие много вода и да се съсредоточите върху чувството на глад и жажда.

Не се препоръчва употребата на кофеин и алкохол. Те могат да ви накарат да се почувствате по-зле. Вместо това е по-добре да добавите спорт или активен отдих към дневния график.

Магнитни бури през март

През март 2023 г. се очакват няколко магнитни бури. Магнитните бури ще бъдат с различна сила, така че ще окажат влияние не само върху благосъстоянието на много чувствителните към времето хора.

Сайтът meteoagent.com, с помощта на сателитни системи на NOAA, TESIS и научни международни метеорологични лаборатории по света, изчисли онлайн прогноза за слънчеви и геомагнитни бури:

8-14 март - ниска слънчева буря.

15 март - средна слънчева буря.

16 - 18 март - ниска слънчева буря.

19 март – силна слънчева буря.

20 - 21 март – средна слънчева буря.

22 - 31 март - ниска слънчева буря.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари