Менко Менков: Борисов ще прекара нощта в ареста

4
Владислав Горанов също е задържан за 24 часа
Владислав Горанов също е задържан за 24 часа

Владислав Горанов също е задържан за 24 часа

"Няма повдигнато обвинение срещу Бойко Борисов. От 17 март е образувано досъдебно производство", съобщи адвокатът на лидера на ГЕРБ Менко Менков, след като беше допуснат в сградата на ГДНП.

"Това, което разбрах е, че първото действие, което е било предприето, е разпит на премиера Кирил Петков като свидетел. Това е станало днес преди претърсванията в дома на Бойко Борисов", обяви още Менков.

По думите му Владислав Горанов също е задържан за 24 часа. "В дома на Севдалина Арнаудова продължава да текат обиски и тя ще бъде задържана за 24 часа", допълни адвокатът.

Той няма информация дали Менда Стоянова е задържана. Юристът бе категоричен, че „никаква европрокуратура не участва в това“.

"Досъдебното производство е образувано на 17 март при условията на неотложност. Става въпрос за проверка по проверка на сдружение „Боец“ от 10 декември 2021 година. Сигналът е от разпечатка на публикации в медиите, за които се твърдят какви ли не неща за Борисов. Един милион нелепи неща", заяви юристът на бившия премиер.

"Борисов и другите две лица ще прекарат нощта в ареста и утре ще разберем какво ще предстои", каза още адвокат Менков.

Той поясни още, че в заповедта за задържане на лидера на ГЕРБ пише „изнудване“, но не се спомената кой е бил изнудван, кога и за какво.

"Аз не разбрах за какво е арестуван Г-н Борисов. Пише едни общи неща", заяви още адвокат Менков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 15
    4
    Асен
    Пожелаваме от все сърце не само нощта, но и остатъка от живота си ББ да прекара в затвора - там е мястото на такива като него, каскета и техните придворни шутове
  • 14
    3
    Русе
    Днес е добър ден за българската Демокрация. Честито бълари !
  • 13
    2
    Любопитен
    Дали му осигуриха свиждане в килията с Мата Хари и нощно шкафче за пистолета и кюлчетата?
  • 12
    1
    Ристьо
    Видов ден идва ,всички сме плащали -ваш ред е!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари