Софийският районен съд: Арестът на Севделина Арнаудова е незаконен

0
Не са събрани доказателства срещу пиара на ГЕРБ, реши съдът
Не са събрани доказателства срещу пиара на ГЕРБ, реши съдът Снимка: Кадър: Фейсбук

Не са събрани доказателства срещу пиара на ГЕРБ, реши съдът

Софийският районен съд обяви за незаконен ареста на пиара на ГЕРБ Севделина Арнаудова, съобщи БНТ. През март тя беше задържана за 24 часа заедно с бившия премиер Бойко Борисов и бившия финансов министър Владислав Горанов.

Според съдебния състав няма доказателства, които да сочат, че Арнаудова има каквото и да е отношение към престъплението, което се разследва. Няма посочени и факти и обстоятелства, които да обосновават задържането. В хода на разследването не са събрани допълнителни доказателства, които да водят към извод за евентуална съпричастност на Севделина Арнаудова към извършването на престъпление.

Още през април Софийският районен съд реши, че лидерът на ГЕРБ е задържан незаконно за 24 часа на 17 март. "До момента на задържането на лицето Борисов не е събрано нито едно годно доказателство или доказателствено средство, което да сочи вероятната му съпричастност към осъществяване на престъплението изнудване", обяви съдът. Същото се казва и в съдебното решение, с което беше обявен за незаконен и арестът на бившия финансов министър Владислав Горанов.

Стана ясно, че че арестът е осъществен след сигнал ГД БОЕЦ до министъра на вътрешните работи. Той касае разказите на хазартния бизнесмен Васил Божков, че е бил изнудван да заплаща 20% от печалбата си на Горанов и бившия премиер Бойко Борисов срещу прокарването на поправка в Закон за хазарта, която да му позволи да плаща по-малки такси.

В периода от 23 декември 2021г. до 07 март 2022г. са били снети сведения от общо двадесет и две лица. На 17 март е бил разпитан и премиерът Кирил Петков за получен доклад от министерство на финансите за дейността на ИА "Одит на средствата от ЕС" и Дирекция ''Национален фонд'' при МФ. На същия ден за времето от 20:30ч. до 23:10ч. при условията на неотложност са извършени претърсвания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари