Съдът решава законен ли е бил арестът на Бойко Борисов

0
На 17 март Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова бяха задържани за 24 часа в ареста, а на следващия ден бяха освободени без да им бъдат повдигани обвинения
На 17 март Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова бяха задържани за 24 часа в ареста, а на следващия ден бяха освободени без да им бъдат повдигани обвинения Снимка: Георги Димитров / Дарик

На 17 март Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова бяха задържани за 24 часа в ареста, а на следващия ден бяха освободени без да им бъдат повдигани обвинения

Софийският районен съд ще се произнесе с решение по жалбата срещу заповедта за задържането на лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

На 17 март Бойко Борисов, бившият финансов министър Владислав Горанов и бившият началник на пресслужбата на Борисов Севделина Арнаудова бяха задържани за 24 часа в ареста, а на следващия ден бяха освободени без да им бъдат повдигани обвинения.

Тяхното задържане предизвика вълна от протести в страната срещу начина, по който беше извършено, включително бе остро критикувано от Европейската народна партия. Последната изпрати специални пратеници, които да разследват българските власти дали не са извършили политическа репресия с акта на задържане на бившия министър-председател.

Борисов, Арнаудова и Горанов бяха отведени по повод образувано производство за изнудване, свързано с Васил Божков, който е разследван по много обвинения и е избягал от България и в момента се укрива в чужбина.

Адвокатът Менко Менков внесе жалби срещу задържането им. На 28 март тримата бяха разпитани пред прокурор и следовател.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари