McDonald's променя съдържанието на храната

0
Въпреки че някои от новите продукти са по-скъпи, цените в ресторантите няма да се променят
Въпреки че някои от новите продукти са по-скъпи, цените в ресторантите няма да се променят

В началото на август веригата ресторанти за бързо хранене McDonald's съобщи, че променя съставките в някои от продуктите, които предлага, съобщи New York Times, цитирани от economy.bg.

Така например ще бъдат премахнати изкуствените консерванти от някои закуски и „Чикън Макнагетс“ (Chicken McNuggets – най-популярният продукт на веригата в САЩ). Също така от кръглите кифлички със стафиди ще бъде махнат царевичният сироп, който има много високо съдържание на фруктоза.

Новите промени, заедно с решението на веригата (взето през 2015) да купува само пилета, които са отглеждани без да са третирани с антибиотици, използвани при хората, променя почти половината асортимент в менюто на ресторантите.

Друга важна промяна е фактът, че вместо течен маргарин, компанията ще използва истинско масло в десерта си Egg McMuffin (яйчен мъфин). От компанията обясняват, че маслото трябва да е меко, но няма да го топят, за да може да запаси своята консистенция и вкусови качества.

Повечето промени в кухнята вече са факт, за някои се е наложил 6-месечен гратисен период. Следващия месец предстои да бъде премахнат царевичният сироп от кифличките със стафиди.

От компанията уточняват, че въпреки че някои от новите продукти са по-скъпи, цените в ресторантите няма да се променят. Освен това вече се тестват нови предложения, вдъхновени от местната кухня и продукти на различните пазари, на които оперира компанията.

Първоначално от компанията бяха съобщили, че всички пилета, които използват ще са без антибиотици до 2017, но сега уточниха, че този план вече е изпълнен и никъде по света не се ползва месо от такива птици. От компанията поясниха още, че ще поддържат отворена политика по отношение на храната и продуктите, които влагат в нея, като се надяват така да привлекат и повече клиенти.

Промените са част от стратегията на McDonald's да посрещне променящите се изисквания на потребителите, които изискват от хранителните компании и ресторантите да осигуряват по-здравословни варианти и по-малко изкуствени съставки, коментира New York Times.

Източник: economy.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари