Храни, които никога не трябва да ядете на празен стомах

0
Първото нещо, което сутрин консумираме, от него зависи нашето здравословно състояние през останалата част на деня
Първото нещо, което сутрин консумираме, от него зависи нашето здравословно състояние през останалата част на деня

Може би невинаги трябва да хапваме каквото ни се яде рано сутрин. Първото нещо, което сутрин консумираме, от него зависи нашето здравословно състояние през останалата част на деня

 Ако бъдат консумиране на гладно, някои видове храни може да ви докарат различни стомашни проблеми, алармира Gotvach.bg

Специалистите смятат, че не само е необходимо да се прецени какво да закусите, но и е добре да се яде поне два часа след събуждане.

Пикантните и люти храни

Приемът на подправки и чили на гладно може да докара раздразнение на стомашната стена, причинявайки киселинни реакции и стомашни спазми. Този вид храни са дразнещи и могат да доведат до неправилно смилане на храната. Така че, ако решите да хапнете шкембе чорба с лют червен пипер за закуска, не яжте прекалено от нея.

Сладкиши и сокове

Въпреки че повечето от нас смятат, че започването на деня с чаша пресни плодове е здравословно, това не е точно така. Пиенето на сок на празен стомах оказва допълнително дразнене на панкреаса. Стомахът ни е празен и захарта под форма на фруктоза в плода може да претовари черния ни дроб. Захарта под преработена форма е по-вредна, така че е добре да избягвате за закуска десертите или смутитата, които са твърде сладки.

Газираните напитки

Те също оказват вреда на здравето, без значение кога ги пиете, но още по-лошо е, приемът им на гладно, защото въглеродната киселина може да се да бъде смесена със стомашната киселина и да причини гадене, метеоризъм и други здравословни проблеми.

Стомахът отделя киселини за подпомагането на процеса на храносмилане и ако нямате храна в стомаха си, по този начин вкарвате допълнително киселини в храносмилателния тракт, което, от своя страна, може да ви докара различни болки в корема и спазматични пристъпи.

Студените напитки

Вероятно всеки от нас е чувал, че е чудесно да започнем деня си с чаша топла вода с мед, но много от нас желаят да приемат студено мляко или студен чай. Приемът на подобни напитки на гладно, може да увреди лигавицата на корема и да забави храносмилането през деня.

Цитрусите

Те са много полезни, ако биват консумирани в подходящо време на деня. Приемът на цитруси на гладно, може да увеличи произвеждането на стомашни киселини. Освен това, ако консумирате на гладно твърде много фибри и фруктоза, която се съдържа в плодовете, също ще забавят скоростта на храносмилателната система. Особено избягвайте рано сутринта да ядете плодове, които съдържат твърди фибри, като портокалите например.

Зеленчуци в суров вид

Зеленчуците в суров вид под форма на мешана салата, може да не са най-добрият избор за хапване на гладно сутрин. Те има груби влакънца и ще окажат допълнително дразнене на стомаха. Те също могат да ви докарат газове и болки в корема, когато биват консумирани на гладно.

Кафето

Ако започвате деня си сутрин с чаша кафе, това е най-лесният начин да се отървете от чувството на сънливост, но може би не знаете, че може да навредите на стомаха си и да получите киселини. Пиенето на кафе на гладно, предизвиква отделяне на солни киселини в храносмилателния тракт, което, от своя страна, води до гастрити и колити при хора с чувствителен стомах.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари