Мъж застреля приятелката си с ловна пушка в село Симеоновец

0
Ще му бъдат повдигнати две обвинения - за предумишлено убийство и за незаконно притежание на оръжие
Ще му бъдат повдигнати две обвинения - за предумишлено убийство и за незаконно притежание на оръжие

Ще му бъдат повдигнати две обвинения - за предумишлено убийство и за незаконно притежание на оръжие

Извършител на тежко криминално престъпление е задържан в резултат на проведено активно разследване.

Сигнал за тежкото престъпление е получен снощи малко след 19:00 часа на единия европейски номер -112. Незабавно към мястото – къща в септемврийското село Симеоновец, били насочени екипи на полицейското управление в Септември и на медици от „Спешна помощ“. В двора на имота лекари и униформени установили безжизнено тяло на местна жителка. Незабавно периметърът около селото бил блокиран от полицейски автопатрули, на местопроизшествието започнал щателен оглед и уведомен дежурен прокурор от Окръжната прокуратура в областния град. В рамките на процесуалните действия била изградена и първоначална версия, според която извършителят е произвел от разстояние смъртоносния изстрел с огнестрелно оръжие. В резултат на активното разследване бил идентифициран и основният заподозрян - 39-годишен мъж от селото, живял преди известно време с жената на семейни начала. В хода на оперативните действия скоро било установена и неговото местоположение – къща в съседното село Семчиново, където е осъществен арестът му. При извършеното щателно претърсване в района между двете села била открита захвърлена раница, в която е установена самоделна гладкоцевна пушка и 4 патрона 12-ти калибър, незаконно притежавани, съобщиха от МВР.

Авторът на тежкото криминално престъпление е задържан в полицейския арест за срок до 24 часа, извършените му тестове за употреба на алкохол и наркотични вещества дали положителен резултат за алкохол. Предстои на 39-годишния мъж да бъдат повдигнати две обвинения - за умишлено убийство и за незаконно притежаване на огнестрелно оръжие и боеприпаси. По случая се води досъдебно производство под надзора на прокурор от окръжната прокуратура в Пазарджик.

Подробности за проведеното разследване предоставиха комисар Величко Величков и главен инспектор Пламен Иванов от отдел „Криминална полиция“ в ОДМВР-Пазарджик, инспектор Христо Попадиин и инспектор Христо Кънев от сектор „Престъпления против личността“ при ГДНП и.административния ръководител на Окръжната прокуратура Албена Кузманова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    фена на Путин
    Пак някой помашко, цигански умирисан, първобитен мизерник се е помислил за господар на циганката и я е утрепал. При техния етнос е така. Може да е спестил 7 деца на социалните и на пробития данъкоплатец.
  • 5
    2
    До редакцията, да си оправят...
    Едно е ЛОВНА ГЛАДКОЦЕВНА ПУШКА, а съвсем друго САМОДЕЛНА ГЛАДКОЦЕВНА ПУШКА!!! Оправете си бакиите и не вменявайте смисъл, че пак ловците ще са виновни!!!
  • -3
    1
    Джагара-джугара
    Каква е тази мания курвите да бъдат разстрелвани? Обърка се света.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари