Мъж с рак на гърдата съди НЗОК

2
ВАС даде ход на делото на Айвън Андреев срещу Здравната каса
ВАС даде ход на делото на Айвън Андреев срещу Здравната каса

ВАС даде ход на делото на Айвън Андреев срещу Здравната каса

Въпреки че Андреев спечели на първа инстанция, Касата обжалва това решение, предава БНТ.

Тогава съдът постанови, че трябва да има равнопоставеност при предоставянето на здравни услуги и Касата следва да осигури лечението с медикамента.

На заседанието днес не присъства представител на Касата. В началото на годината Андреев получи втори отказ за лечение с конкретния медикамент, за което се води друго дело.

"Те предлагат някакви други възможности за ендокринната хормонална терапия, но лекарите на Айвън считат, и е видно от епикризите, които представихме, че това лекарство му влияе добре и намаля метастазите в неговия бял дроб, за съжаление. Вероятно те също знаят, че не са прави, но трябва да отстояват държавния интерес, който е на принципа да се дават по-малко пари. Считам, че един процент мъже болни то рак на гърдата не са толкова голям процент и държавата може да отпусне финансиране за това лекарство", заяви Кристиан Гьошев, адвокат на Айвън Андреев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари