Мъж от Белозем получил инсулт заради измама с над 75 хиляди лева

5
Задържани са две жени от ромски произход, с едната пострадалият бил в близки отношения
Задържани са две жени от ромски произход, с едната пострадалият бил в близки отношения Снимка: Dunavmost / Архив

Задържани са две жени от ромски произход, с едната пострадалият бил в близки отношения

66-годишен мъж от пловдивското село Белозем получил инсулт, след като разбрал, че е бил измамен със 77 500 лв. от две жени от ромски произход. "Човекът едва говори, трудно го разпитахме", обясни зам.-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев, който съобщи за случая, цитиран от 24 ЧАСА. Той описа принципа на измамата като "Ще ти ремонтираме нещо почти безплатно".

Двете жени са на 41 и 25 години и имат роднинска връзка. "Те обикалят малките населени места в областта, като таргетът им са възрастни и самотни хора. Една от жените е завързала по-близки отношения с пострадалия той ѝ е давал пари назаем. В един момент му казала, че няма как да му върне парите, но му предлага да му направят ремонт на къщата. Завела в дома му други лица от ромски произход, нейни роднини, представили се за бригада. Тази услуга му е представена като безвъзмездна. Впоследствие започват да искат пари, мъжът им дава спестяванията си, а когато те свършват, го карат да ходи до различни институции и да тегли кредити на свое име“, обясни прокурорът по делото Димитър Костов. Изтеглените заеми са десетки. По-късно „майсторите“ обяснили на мъжа, че им дължи още пари и частен съдебен изпълнител може да му продаде имотите. Така възрастният мъж им прехвърлил земеделски земи.

В крайна сметка той споделил на свои близки какво става и те се обърнали към органите на МВР.

Двете жени са задържани и Районният съд в Пловдив ще реши дали да останат в ареста.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    "таргетът" - чуждица
    target [´ta:git]. I. n 1. цел, мишена, нар. нишан; прицел, обект (for); to shoot for the same ~ преследвам обща цел, имам общ интерес;
  • 11
    1
    Хак му е!
    Бахти балъка! Циганин дори и на снимка да го видиш, трябва да го (*&@&*(^$#) , той тръгнал любов с мангалка да върти и пари назаем да ѝ дава!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари