Мая Илиева: В здравеопазването реформи няма, може би интересите са доста големи

1
Председателят на Синдиката на българските медицински специалисти поясни, че пари има, но те просто не се разпределят правилно
Председателят на Синдиката на българските медицински специалисти поясни, че пари има, но те просто не се разпределят правилно Снимка: СБМС

"Здравеопазването остана доста на заден план при всички управляващи"

Това подчерта в интервю за предаването "12+3" по програма "Хоризонт" Мая Илиева, председател на Синдиката на българските медицински специалисти (СБМС):

"За съжаление, почти нищо не се е променило през годините, независимо кои са управляващите и от коя партия са. Никой не предприема никакви мерки, тъй като там може би интересите са доста големи. Категорично реформи до момента няма. Основните проблеми са условията, при които се работи, както и заплащането".

Председателят на Синдиката на българските медицински специалисти поясни, че пари има, но те просто не се разпределят правилно:

"Има хора, които взимат петцифрени суми и има такива, които взимат само 50 лева над минималната работна заплата, така че наистина трябва да има една методика и да бъдат приети стандарти, така че да може нашите колеги да работят при едни нормални условия, да не се налага да работят за заплати, които са присъщи за хора без образование".

Цялото интервю с Мая Илиева можете да чуете от звуковия файл.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Трендафилов
    Ама госпожо Мая Илиева, Вие да не искате да получавате по 150 000 лв. месечна заплата, като някои свръхбожествени създания. Вие знаете ли колко и каква работа вършат. Не се шматкат като вас по цял ден, че и по цяла нощ, на няколко работни места, за да оцелеят. Живеем в преломни времена. Мислете и умната. Да не се оставяме никога повече да ни шантажират.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари