Синдикатът на медиците се готви за ефективна стачка през септември

1
Днес внасят подписка в НС, с която се декларира готовност за ефективни стачни действия
Днес внасят подписка в НС, с която се декларира готовност за ефективни стачни действия Снимка: БТА

Синдикатът на медицинските специалисти е готов на протестни действия през септември

Това съобщиха за БТА от синдиката. Днес негови представители ще внесат подписка в Народното събрание, в която се декларира готовност за ефективни стачни действия.

След среща, състояла се на 1 април 2022 г. в Министерския съвет, в която са участвали премиерът, министърът на здравеопазването и други представители на властта, станахме свидетели на „поредните гръмки обещания относно виртуалното увеличение на заплатите в сектора“, допълниха от синдиката.

Участниците в подписката настояват за незабавно дофинансиране на всички структури в здравеопазването в страната до нивата на минимума, подписани в Колективния трудов договор в сектор „Здравеопазване“.

В Колективния трудов договор от 12 април 2022 г. е посочено, че минималната начална заплата на лекар с една специалност трябва да е 2000 лв., на медицинска сестра – 1450 лв., а на санитар – 910 лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари