Масови проверки на туристически автобуси на ГКПП "Капитан Андреево"

0
Експерти от Министерството на туризма следят за нелоялни практики при туристическите пътувания
Експерти от Министерството на туризма следят за нелоялни практики при туристическите пътувания Снимка: БТА / архив

Експерти от Министерството на туризма следят за нелоялни практики при туристическите пътувания

През изминалия почивен ден Министерството на туризма извърши нови проверки за нелоялни практики при туристическите пътувания на ГКПП "Капитан Андреево". Те се осъществяват съвместно с Комисията за защита на потребителите (КЗП), ИА "Автомобилна администрация" (ИААА) и Икономическа полиция, съобщиха от министерството.

Експертите от МТ провериха 22 туристически автобуса, които са пътували в Турция, както и туроператорите-организатори на пътуванията за законово извършване на дейността. При шест от тях е установена липса на издадени ваучери за туристи и не са представени шест договора за туристически пакет. Поради това на нередовните туроператори е изискано да представят липсващите документи в КЗП-Пловдив.

От страна на КЗП са съставени 10 констативни протокола. От ИААА са установени нарушения при проверка на превозвачите, като са образувани 3 акта за установяване на административно нарушение (АУАН), които са за неспазване на изискването за временно управление и почивка. Проверени са и двама екскурзоводи, при които не са установени нарушения.

На 22 септември, във фейсбук страницата си, министерството съобщи, че през почивните дни експерти на ведомството и други контролни органи са направили съвместни проверки. Те са били насочени към осигуряване на безопасността на туристите по време на планински преходи. Контролните проверки са направени над хижа Рилски езера - курорт "Паничище-Рилски езера". Тогава от министерството напомниха, че при предприемане на преходи е важно да проверим онлайн дали нашият водач има валидна карта за упражняване на професията и е регистриран в Националния туристически регистър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари