Маските с праскова съхраняват младостта на кожата

0
Този плод е ефективно козметично средство
Този плод е ефективно козметично средство

Този плод е ефективно козметично средство

Прасковите са сред най-популярните плодове, заради своя сочен и сладък вкус, пише Ezine.bg. Освен със своите забележителни вкусови качества, прасковите се оказват и ефективно козметично средство за поддържане на свежа визия. Съхраняването на младостта с праскови е напълно възможна мисия.

Плодовете са богати на комбинация от хранителни вещества и антиоксиданти. Прасковите са полезни за кожата, заради високото съдържание на витамини и минерали, от които витамин А и С. В допълнение, в състава им влизат антиоксиданти като бета-кератон и лутеин. Прасковите съдържат естествени киселини за ексфолиране на кожата, както и високо съдържание на вода за дълбока хидратация.

Заради разнообразния си състав, прасковите се оказват вълшебен способ за подмладяване на кожата.

Плодовете могат да се превърнат в основен компонент на маските за красота и младост.

Ето кои са най-ефективните маски за кожа с праскови. Маски с праскови за младежки вид и красота:

Маска с праскови за блясък на кожата

Изцедете сок от половин праскова и добавете сок от половин лимон. Нанесете маската с прасково на лицето и го оставете за 10-15 минути. Изплакнете с хладка вода. Тази маска ще придаде блясък, еластичност и жизненост на вашата кожа.

Маска с праскови за овлажняване и омекотяване

Прасковите имат високо съдържание на сок и вода, затова могат да хидратират ефективно кожата. За целта измийте и обелете една праскова. С вилица натрошете месестата част и добавете малко мед. Готова смес я нанесете върху кожата и я оставете за около 15 минути. След това я изплакнете с топла вода.

Маска с праскови за заздравяване на кожата

Заради високото съдържание на витамини, прасковите проявяват силни укрепващи свойства. За да заздравите кожата си, измийте и обелете една праскова. Смесете я с пюре от половин лист от алое вера. Готовата маска за красота и младост нанесете върху почистена кожа и я оставете да действа в продължение на 20 минути. След това изплакнете с хладка вода и ще усетите моментален омекотяващ ефект.

Маска с праскови за ексфолиация на кожата

Естествените киселини в състава на прасковите спомагат за ефективното ексфолиране на кожата. За целта измийте и обелете една праскова, след което я смелете на едра смес. Към нея добавете 1 чаена лъжица фино настърган овес (или брашно). Нанесете готовата смес с масажиращи движение по кожата. След 15-20 минути изплакнете с топла вода.

За да усетите действието на тези маски, е препоръчително да ги прилагате веднъж или два пъти седмично. Така ще поддържате кожата си здрава, млада и красива за дълъг период от време.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Ко речи?
    О, да, един банан между две праскови - перфектната комбинация
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари