Маската става задължителна на открито и закрито в Букурещ

0
Присъствените учебни занятия се прекратяват от утре
Присъствените учебни занятия се прекратяват от утре

Присъствените учебни занятия в Букурещ се прекратяват от утре, а носенето на маска става задължително във всички обществени пространства на открито и закрито, съобщи говорителят на префектурата Мариана Станку-Ципишка, цитирана от БТА.

Тя уточни, че се забранява дейността на кината, театрите и концертните зали, както и на ресторантите на закрито, с изключение на тези в хотелите и пансионите, които имат право да обслужват само настанените гости. Остава разрешена дейността в откритите пространства на ресторантите и кафенетата.

От утре се забранява също дейността на игралните зали в румънската столица, посочи още говорителят на префектурата. Мерките, които влизат в 0.00 часа на 20 октомври, ще бъдат валидни за срок от 14 дни.

Днес се състоя заседание на Общинския комитет за извънредни ситуации в Букурещ, след като в румънската столица бе прехвърлен прагът от три случая на COVID-19 на 1000 души население.

През последното денонощие в Букурещ бяха регистрирани 581 нови случая на COVID-19, като нивото на заболеваемост достигна 3,19 на хиляда души. В страната през последните 24 часа бяха потвърдени 2466 нови случая при направени 8040 теста. 59 души са починали, а 757 се намират в интензивни отделения.

От началото на пандемията в Румъния са регистрирани 182 854 случая на COVID-19 и 5931 смъртни случая.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Новата руска ваксина ще се продава в разфасовки по 1 литър

Харесай Дунавмост във Фейсбук