Мартин Петров отново бележи за "Манчестър Сити"

0
Това не е репортаж от футболен мач преди десетилетие, а разказ за последния подвиг на бившия национал
Това не е репортаж от футболен мач преди десетилетие, а разказ за последния подвиг на бившия национал

Българинът се разписа по време на бенефиса на Венсан Компани.

Мартин Петров с фланелката на "Манчестър Сити" напредва по лявото крило, влиза в наказателното поле на противниците и... отбелязва страхотен гол. Това не е репортаж от футболен мач преди десетилетие, а разказ за последния подвиг на бившия национал, предаде bTV.

Въпреки че приключи с активната си кариера, Петров показа, че не е забравил как се бележат голове. Той отново облече фланелката на актуалния шампион на Англия. Причината бе бенефисът на дългогодишния капитан на "гражданите" Венсан Компани.

Българският полузащитник беше част от отбора на "Сити", който се изправи срещу легенди от други тимове във Висшата лига. Още във втората минута Петров откри резултата и попадна в прегръдките на съотборниците си в светло синьо.

Срещата завърши 2:2. За "Сити" точен беше и Бенджани, а за другия тим голове вкараха Роби Кийн и Робин ван Перси.

Звездната компания се забавляваше на терена за щастие на зрителите на стадион "Етихад".

Самият Компани не успя да се включи в мача, тъй като има контузия в бедрото. Синът му Франсоа обаче облече фланелката на "Сити". Освен с добре познатите звезди, той си партнира с футболисти от настоящия тим, сред които голмайсторът Серхио Агуеро и Давид Силва.

В звездния тим пък бяха легенди на футбола на Острова, сред които Пол Скоус, Гари Невил и Райън Гигс.

Мартин Петров, който игра за "Сити" в периода 2007-2010 г. беше наставляван от Хосеп Гуардиола, а мениджър за другия тим беше белгиецът Роберто Мартинес.

Венсан Компани изигра 11 сезона с "гражданите", а в последните носеше капитанската лента. В момента той е играещ треньор на белгийския клуб, от който започна кариерата му - "Андерлехт".

Средствата, събрани от бенефисния мач, ще бъдат дарени на благотворителна организация, която се грижи за бездомните в Манчестър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари