Мартин Димитров: Подкрепата за горивата трябва да започне от юли

0
Обсъжда се отстъпката да се предоставя с представяне на талон и записване на регистрационния номер, обясни депутат
Обсъжда се отстъпката да се предоставя с представяне на талон и записване на регистрационния номер, обясни депутат Видео: NOVA

По думите му е напълно възможно датата за приемане на еврото да не е 1 януари 2024 г., а по-късно

"От 1 юли мярката за подкрепа от 25 стотинки на литър гориво трябва да стартира за най-евтините горива - бензин и дизел. Обсъжда се отстъпката да се предоставя с представяне на талон и записване на регистрационния номер". Това заяви за "Твоят ден" по NOVA NEWS Мартин Димитров, енергиен експерт и депутат от "Демократична България".

Според него мерките ще имат благоприятен ефект, ще подпомогнат хората в трудната ситуация. "България трябва да се движи по пътя на възприемане на еврото - носи повече сигурност, инвестиции и икономически растеж. Отсега трябва да започнем с техническата подготовка, както и да правим анализи. Нужна е и информационна кампания, защото цари масова дезинформация и всяване на страхове", сподели Димитров.

По думите му е напълно възможно датата за приемане на еврото да не е 1 януари 2024 г., а по-късно. "Критерият за инфлация позволява по-широко тълкуване и трябва да сме готови. Забавянето не е фатално, трябва да сме готови", посочи той.

За него министър Константинова не е права за бежанците, защото бягащите от войната не заслужават такова отношение. "Няма право да си изпусна нервите. Усилията трябва да бъдат насочени към предлагане на решения за тях, те са жертвите и трябва да бъдат интегрирани. Не толкова да им бъдат давани помощи, колкото работа. Контрапродуктивно е да се иска оставката й", смята депутатът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    4
    до номер две
    Че откъде мислиш, са парите на ЕС? От нашите данъци и от тези на другите евроработяги. А в централата на ЕС знаеш ли какви заплати получават, пак от нашите данъци? Ако научиш, свят ще ти се завие.
  • 1
    3
    До 2 джендърчето
    Не русия а УСРАЙНА ТО Е ВИНОВНА. Я ги погледни курвите с джиповете превземките и златата треторазряден педерас такъв! Взимай пушкалото и в УСРАЙНА ПЕДЕРМИШ! Средствата са от данъци курво от данъци на беден народ! Гейвропа ти дава един кур джендър!
  • -1
    2
    До Педехурко
    Жалките рашистки фалшиви новини няма да минат, селчо! Средствата за украинските БЕЖАНЦИ не са от Бюджета, а са европейски помощи!!!
  • 2
    1
    Смехурко
    Смешна помощ от страна на правителството към хората!!! Нека 50л на месец да е безвъзмездна помощ,а над тези 50л да има отстъпка от 25ст! Така ще покажат,че мислят за българския народ!Иначе помощта от 12,50лв на месец е обидна и смешна,че даже и жалка на фона на 40лв на украински гражданин!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари