Марк Зукърбърг загуби 70 милиарда долара от богатството си

1
Падна до № 20 в света
Падна до № 20 в света Снимка: Guliver / Getty Images

Главният изпълнителен директор на Meta започна 2022 г. с нетно състояние от 125 милиарда долара

Главният изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг изгуби 70 милиарда долара от нетното си състояние, като вече е под №20 в списъка на най-богатите хора на планетата, предаде Business Insider, цитиран от Дир.бг.

38-годишният създател на Facebook започна 2022 година с нетно богатство от 125 милиарда долара, според индекса на милиардерите на Bloomberg. Но оттогава състоянието му е намаляло до 55,3 милиарда долара или това е спад от малко над 55%.

Forbes пък определя нетното му състояние на 53,4 милиарда долара.

Meta, която притежава Facebook, Instagram, WhatsApp и Oculus, имаше пробемна година, откакто Зукърбърг обяви, че ще превърне компанията в "метавселена" и след това разкри мащабно ребрандиране миналия октомври. Facebook продължава да докладва за спад в броя на потребителите, като през последното тримесечие на 2021 г. загуби приблизително един милион активни потребители дневно.

Проблемите на милиардера се задълбочиха и след като изтече информация от проучване, че ползването на Instagram допринася за хранителни разстройства и суицидни мисли при тийнейджърките.

Нетните приходи на Meta също регистрират спад с 36% или повече от 3 милиарда долара през второто тримесечие на 2022 година спрямо същия период на 2021 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Отегчен
    Никога не е имал 125 милиарда. Това са едни цифри без никакво значение. Ако тръгне да монетаризира /осребрява/ акциите си в реални пари би трябвало да е доволен и на 100 милиона долара. Не, че са малко, но това е положението. Зад тия цифри не стоят реални активи, не стоят земни ресурси, мини със залежи, петролни находища, земеделска земя и т.н. Зад тия цифри има някакви потребители на фейсбук. Днес ги има, утре ги няма - ти не ги притежаваш. То е малко като да притежаваш радио или телевизия. Наливаш пари, помпиш рейтинг, пък в един момент се оказва, че няма аудитория.
  • 4
    1
    Ами сега!
    И сега кво, да очакваме да ни повишат отново таксите за интернета ли, че нали сме си фейсбук маниаци.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари