Мариян Димитров е кандидат за кмет от Гражданско движение "Бъдеще за Русе"

0
Мариян Димитров е известен с много бройните си изказвания в защита интереса на Русенци
Мариян Димитров е известен с много бройните си изказвания в защита интереса на Русенци

Дългоочаквания от кметската управа на Русе момент настъпи. В общинската избирателна комисия заяви участие в местните избори радикалната опозиция – Коалиция „Бъдеще за Русе“, достойният и противник срещу наложеното от коалицията ГЕРБ + БСП статукво.

Идеята, издателите на вестник „Бъдеще за Русе“ да участват в изборите бе на стотиците Русенци, които подкрепят движението и искат то да ги представлява в управлението на града.

Мандатоносители на коалицията са Партия „Зелена партия“ и коалиция „Радикална левица“, регистрирана в ЦИК.

Покана за участие в коалицията бе отправена до партията на Велизар Енчев „Движение за радикална промяна Българска пролет“. Той лично отговори, че ще участват самостоятелно.

Друг интересен момент във формирането на коалицията бе, че само ден преди регистрацията все още се чакаше разговор с представители на Движение за защита на гражданите, на което бе предоставен мандат за участие в местните избори от Национална републиканска партия.

Те трябваше да се обадят, но изчезнаха и се наложи от „Бъдеще за Русе“да ги търсим.

Оказа се, че са дали мандата си за участие на Венцислав Ангелов – Чикагото, който има амбиции да се кандидатира за кмет, и поради тази причина ще бъдат извън коалицията.

Предстои съставяне на листа за общински съветници, която ще включва хора, имащи морал и проявили активност в борбата с некадърното управление на града и прахосването на общинското имущество.

Съставена е подробна програма за възстановяването на Русе, но за реализирането и е необходимо в общински съвет да влязат повече честни, разумни и необвързани с партийни фирми хора.

За успеха си коалицията разчита на честните хора на Русе, без значение с леви или десни убеждения, но осъзнали, че зад предизборното лустро на града се крие тяхното ограбване.

За кандидат за кмет ще бъде предложен Мариян Димитров, известен с много бройните си изказвания в защита интереса на Русенци пред общински съвет, организатор и участник в почти всички граждански протести в Русе.

Източник: Бъдеще за Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари