Мария Габриел: МВнР би подкрепило замразяването на активите на Россътрудничество в България

0
Тя посочи, че МВнР няма компетенцията да приложи санкциите, но е необходимо бързо приемане на нормативен акт
Тя посочи, че МВнР няма компетенцията да приложи санкциите, но е необходимо бързо приемане на нормативен акт Снимка: БТА

Тя посочи, че МВнР няма компетенцията да приложи санкциите, но е необходимо бързо приемане на нормативен акт

Министерството на външните работи (МВнР) би подкрепило замразяването на активите на Россътрудничество, включително банкови сметки, от страна на компетентните ведомства в Република България. Това каза вицепремиерът и външен министър Мария Габриел по време на днешния редовен парламентарен контрол. Изказването ѝ бе в отговор на въпрос на "Продължаваме промяната - Демократична България" относно замразяването на активите на Руския културно-информационен център в София и мерките срещу пропаганда от страна на Русия, предаде БТА.

Тя посочи, че МВнР няма компетенцията да приложи санкциите, но е необходимо бързо приемане на нормативен акт.

Външното министерство изразява последователна позиция за необходимостта от приемане на нарочен, нормативен акт, който да уреди в цялост обществените отношения и да регламентира правомощията и отговорностите на отделни институции по прилагането на ограничителните мерки на ЕС, ООН и на национално ниво върху замразяване на финансови активи, заяви Габриел.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари