Мариана Кукушева: Хлябът ще поевтинее от първи юли с 20%

0
Условието е мярката за нулева ставка на ДД стане законодателен факт, заяви тя
Условието е мярката за нулева ставка на ДД стане законодателен факт, заяви тя

По думите ѝ потреблението на хляб е намаляло през последните месеци

Цената на хляба категорично ще поевтинее след 1 юли, ако мярката за нулева ставка на ДД стане законодателен факт, заяви в предаването „Лице в лице“ Мариана Кукушева – председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

Ние спираме да начисляваме 20% ДДС на нашата продукция, разговаряли сме и с представители на търговските вериги“, посочи тя.

В Европа тази социална мярка е добре позната. Тази мярка не подпомага по никакъв начин хлебопроизводителите и не ни противопоставя с други браншове. Това е мярка, която подпомага пряко всеки български потребител“, смята Мариана Кукушева.

По думите ѝ потреблението на хляб е намаляло през последните месеци от една страна заради цената му, а от друга, защото българинът си е дал сметка, че това е ценна храна и не може да се разпилява.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари