Корнелия Нинова: От днес хлябът е по-евтин с 20% в търговските вериги

0
В тази тежка социално-икономическа ситуация основният ни приоритет е грижата за хората, заяви още тя
В тази тежка социално-икономическа ситуация основният ни приоритет е грижата за хората, заяви още тя

Цените на хляба бяха намалени с 20% след приемането на нулевата ставка на ДДС за хляба и брашното

Мерките, предложени от министъра на икономиката и индустрията Корнелия Нинова, дадоха ефект. Още на първи юли големите търговски вериги започнаха да сменят етикетите с нови на по-ниска цена.

"Намаляването цената на хляба беше наш ангажимент към хората и производителите, който изпълнихме", заяви след обявяването на новината министър Нинова. Тя нареди проверки на Комисията за защита на потребителите, информираха от пресцентъра на БСП.

Те потвърждават, че са обявени намаления на цените в големите вериги, като съобщенията за това в търговските обекти са коректни и отговарят на изискванията на закона.

С това изпреварващо влизането в сила на закона действие търговците показват, че имат волята да изпълнят поетия при представянето на мярката ангажимент за намаляване на цените“, отбеляза Мариана Кукушева, председател на УС на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

"В тази тежка социално-икономическа ситуация основният ни приоритет е грижата за хората", заяви още вицепремиерът Нинова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Абе
    Пълни глупости, същите са си цените. Търговците просто ще захлебят с още 20% екстра печалба.
  • 4
    2
    иван гатев
    Защо ли тази сутрин като си купувах хляба не усетих и не забелязах ДА Е ПОЕВТИНЯЛ, г-жо Нинова? А престанете с вашите плонжове!
  • 6
    1
    русенка
    Не е вярно! В магазина отсреща още преди няколко дни го вдигнаха с 30-40 стотинки. Не вярвам, че ще свалят цената, предполагам, че пак ще я увеличат.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари