Малчугани от детска градина "Радост" зарадваха русенци с рисунка на кея

2

Децата от двете групи в детска градина "Радост" нарисуваха красива картина с тебешири на кея в Русе

Пъстрота в сивотата на облачния ден сътвориха малките момичета и момчета под вещото ръководство на учителките г-жа Димитрова, г-жа Серафимова, г-жа Ефраимова и г-жа Ненкова. Идеята на преподавателите се ражда когато решават да изведат подрастващите на разходка до кея, където да реализират открит урок за реката, град  Русе и най-вече за опазването на околната среда. Още с пристигането си и учители и деца, запрятат ръкави и почистват градинката, като успяват да съберат доста отпадъци.

Докато разказват на децата исторически и географски факти, учителките раздават тебешири на малките и им казват да нарисуват това, което виждат през прозореца на тяхната учебна стая. 

Така на черния асфалт "разцъфтяват" цветя, около тях се вижда как пърхат пеперуди,  а красиви дървета са разлистили клони. За да се знае все пак кой е авторът на красивия тебеширен пейзаж, учителките изписват името на детската градина. А случайните минувачи останаха впечатлени от майсторството на детските ръце. Така за пореден път учебното заведение доказва, че залага на иновативните подходи в обучението, което гарантира умни и успешно реализирани възпитаници. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук