Майорка иска да реши проблема с пияните туристи

0
Операторите на заведения настояват за много по-строги регулации срещу злоупотребяващите с алкохола летовници
Операторите на заведения настояват за много по-строги регулации срещу злоупотребяващите с алкохола летовници Снимка: АП

Операторите на заведения настояват за много по-строги регулации срещу злоупотребяващите с алкохола летовници

Собствениците на ресторанти, хотели и нощни клубове на испанския остров Майорка споделят, че не могат да издържат повече пияните летовници, посещаващи ваканционната дестинация, пише ДПА, цитирана от БТА.

Операторите на местни заведения сега настояват за много по-строги регулации срещу злоупотребяващите с алкохола туристи, повечето от които идват от Западна Европа.

Известна с топлите си води, крайбрежни пешеходни алеи и идеални условия за наблюдение на "падащи звезди", Майорка е притегателен център за търсещите забавления туристи. Сега обаче ситуацията в Плая де Палма, най-популярното място на острова сред германските летовници, е "тревожна" и "неудържима", предупреждават местни работодатели.

"Стига толкова", се казва в прессъобщение на най-големите бизнес асоциации на Майорка, които отправят към властите "спешен призив" за решение на проблема.

Многобройни туристи все повече опетняват имиджа на Плая де Палма, според асоциацията на хотелиерите А Аче Пе Пе (АНРР), асоциацията на гастрономите Се А Е Бе (САЕВ) и асоциацията на нощните клубове А Бе О Ене Е (ABONE).

Те настояват за драстични мерки, подобни на въведените от властите в Амстердам, където туристическите групи и обиколките на "Квартала с червените фенери" бяха ограничени в опит да се направи града по-приятен за живеене за местните.

Собствениците на бизнеси в Майорка сега призовават налаганите на туристи глоби да се плащат на място. Предприемачите предупреждават, че в бъдеще ситуацията може да се влоши още повече, ако проблемът с алкохола не бъде решен своевременно.

"Не само сегашното състояние, но и бъдещето на този важен туристически регион" е заложено на карта, ако скоро няма засилено полицейско присъствие и повече контрол, алармират бизнес асоциациите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    123
    Един вид британците и скандинавите са много долни СВИНЧУГИ. Крещят пият и драйфат където им падне.
  • 6
    1
    джони
    Решението е да ги насочите към България.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари