Майка "разболя" децата си, за да краде от държавата

0
Жената, чиято самоличност не се разкрива, в продължение на 10 години е твърдяла, че синът й и дъщеря й страдат от редица заболявания
Жената, чиято самоличност не се разкрива, в продължение на 10 години е твърдяла, че синът й и дъщеря й страдат от редица заболявания

Майка на 48 години бе осъдена на 7 години и половина затвор във Великобритания за това, че е подлагала децата си на лечение, от което не са имали нужда, с единствената цел да вземе стотици хиляди лири социални надбавки.

Жената, чиято самоличност не се разкрива, в продължение на 10 години е твърдяла, че синът й и дъщеря й страдат от редица заболявания, предаде БГНЕС.

Стигнало се е дотам, че хирурзи са им поставили стомашни сонди, за да могат да бъдат хранени, при положение, че децата не са имали никакви проблеми да се хранят нормално.

Момчето е било лекувано с кортикостероиди за тежка астма, каквато въобще няма, като симптомите, които майката описвала, въобще не са били установи при прегледите в училище. Майка му го е карала и да се държи като дете, страдащо от аутизъм.

Като резултат на всичките тези нейни действия, тя е поискала 87 400 паунда като инвалидна помощ.

Полицията е установила, че тази жена е поискала общо 375 000 паунда финансова помощ, включително и месечна социална помощ, въпреки, че всъщност живеела с мъж, който работел. Разследващите са открили в дома й огромни количества неизползвани лекарства, които са стрували на социална помощ 145 900 паунда.

Прокурорът я обвини в изключителна жестокост за това, че е подлагала децата си на всичко това.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари