Зов за помощ: Млада майка се нуждае от средства за лечение

1
Валя страда от идиопатична белодробна фиброза
Валя страда от идиопатична белодробна фиброза Снимка: Личен архив

Валя страда от идиопатична белодробна фиброза

Дарителска кампания набира средства за лечение и белодробна трансплантация на млада жена от Монтанско.

Валя Петрова е диагностицирана с фамилна белодробна фиброза/идиопатична белодробна фиброза. Ежемесечно заплаща по 4 000 лв. за терапия с лекарства в клиника в Хайделберг, Германия. Разходите за престоя там близките на младата майка на близнаци заплаща с лични средства. Но парите, нужни за терапията и за наема на животоподдържащ уред - стационарен кислороден концентратор (по 7 000 лв. на месец) вече са непосилни за семейството, пише NOVA.

Валя очаква да бъде подложена и на трансплантация, за която също ще ѝ бъде нужна финансова подкрепа. За целта на 16 април 2024 г. ще ѝ бъдат направени генетични изследвания. Тогава Валя и нейните близки ще разберат дали тя ще бъде включена в списъците за чакащите трансплантация.

Лекарствата, които Валя приема, не се поемат от Здравната каса. Именно затова близките ѝ откриват сметка, на която всеки може да дари средства за самото лечение. А по-късно, ако бъде одобрена, помощта ще бъде насочена и за трансплантация.

"Личната история на Валя и семейството ѝ е съкрушителна, но тя поема всеки удар на съдбата войнски. Валя живее в настоящето и мечтае за бъдещето, в което иска да види себе си способна да се грижи за 10-месечните си близнаци и да бъде до тях", споделя близка на младата жена.

Ако имате възможност да помогнете на Валя, може да дарите средства по следната банкова сметка:

Титуляр: Валя Красимирова Петрова

Банка: Уникредит Булбанк АД;

IBAN: BG10UNCR70001525527814

BIC: UNCRBGSF

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари