Майка изхвърли еднокракия си син, миришел й на урина

0
Майка изхвърли еднокракия си син, миришел й на урина

55-годишният диабетик с ампутиран крак Петко Сотиров от Хасково живее на пейка в Градската градина, след като родната му майка Елена го изхвърли от дома, пише "Всеки ден". „Да го гледа който иска. Нямам нито сили, нито пари да се занимавам с него", твърди коравосърдечната бабичка. „Той не може да се обслужва сам, до леглото му стои леген за урината, всичко мирише. Не го искам."

Петко е загубил крака си миналата година след гангрена, тръгнала от безобидна раничка. На 12 декември крайникът е ампутиран в хасковската хирургия. Вече инвалид, Петко живее няколко месеца при брат си в Любимец, но теснотията и беднотията принудили снахата да изхвърли нещастника на улицата. Той се връща в родния дом, където престарялата му майка вече гледа другия си син, който е на легло с инсулт. Бабката прави хасковски вариант на „избора на Софи" и го натирва в парка.

Сотиров се самонанася в дома на бившата си приятелка. Научила за това, ексизгората повикала четирима хамали от пиацата, които го изнесли от апартамента на бул. „В. Левски" и го стоварили в градинката пред Бизнесцентъра. Петко и Василка живеели десетилетия без брак, но преди 4-5 години тя заминава за Гърция, където се омъжва. Не иска да има нищо общо с Петко и преди два дни се връща в Хасково, колкото да го изхвърли от жилището, което е на нейно име.

Петко има 24-годишен син Киро, който живее във Варна. „Познати ме изненадаха с тази история. Не обвинявам майка си, тя вече няма нищо общо с баща ми. А и той си има наследствен дял в апартамента на баба Елена", заяви синът. „Как така не го иска, има си закони, жилището беше на дядо ми, по наследство татко е собственик на 1/6 от него", добавя отрочето.

С нищо не мога да помогна оттук. Работя по 12 часа на ден, не мога да мръдна", допълва синът. Надявал се социалните служби да реагират по някакъв начин, след като никой от близките на Петко не иска. По отношение на бабата Киро избухва: „Това чудовище го държеше гладен, не му даваше парче хляб. Извън нерви ме е изкарвала. Баба ми има трима синове, но обича само единия, който живее при нея. Другите двама за нея са никои", ядосва се младият мъж.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари