Повдигнаха обвинения на майка и син за убийството на мъж в Костинброд

0
Двамата са задържани в Сърбия, където са избягали след престъплението
Двамата са задържани в Сърбия, където са избягали след престъплението

Полицаите са заварили кървава баня в жилището на 49-годишния мъж

Окръжна прокуратура-София наблюдава досъдебно производство, образувано за умишлено убийство в гр. Костинброд.

Понастоящем е установено, че починал е 49-годишният Е.К, който живеел на семейни начала със С.С. (на 56 години) и сина ѝ К.В. (на 27 години) в гр. Костинброд. Жената работела предимно в чужбина. В България между нея и Е.К. често възниквали скандали, когато С.С. била под влиянието на алкохол.

На 12.01.2024 г. С.С. и К.В напуснали пределите на Република България и преминали държавната граница със Сърбия. Пред компетентните сръбски власти К.В. посочил, че в нощта на 11.01.2024 г. срещу 12.01.2024 г. тримата се скарали и майка му нанесла побой над пострадалия Е.К.

Властите на Сърбия уведомили българските си колеги, поради което същите незабавно посетили адреса в гр. Костинброд. На място в жилището полицейските органи открили трупа на Е.К. Бил извършен оглед на местопроизшествието, при който са били констатирани множество следи от кръв в цялото помещение, по мебели и вещи.

С.С. и К.В. са привлечени в качеството на обвиняеми по досъдебно производство за извършено умишлено убийство. Понастоящем те се намират в Сърбия, където са временно задържани за срок до 30 дни със съдебно решение.

Окръжна прокуратура-София изготви Молба за правна помощ чрез Върховна прокуратура на Република България до компетентните органи на Република Сърбия за извършване на действия по разследването по образуваното досъдебно производство. В молбата се съдържат искания, касаещи своевременно събиране на доказателства по делото.

С.С. и К.В. са привлечени в качеството на обвиняеми лица по реда на задочното производство, съгласно НПК, както същите ще бъдат задържани за срок до 72 часа след довеждането им в България. Постановленията са предявени на назначените защитници.

Окръжна прокуратура-София изготви искане за екстрадиция на обвиняемите, с оглед предаването им в Република България, където ще се проведе наказателното преследване спрямо тях.

Разследването продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари