Магистрала „Хемус“ ще минава на 10 километра северно от Велико Търново

3
Оттам на още 5 км ще е първият пътен възел на АМ „Русе – Велико Търново – с АМ „Хемус“
Оттам на още 5 км ще е първият пътен възел на АМ „Русе – Велико Търново – с АМ „Хемус“

Само на 10 минути път ще е магистрала „Хемус“ както от Велико Търново, така и от Горна Оряховица, където са най-голямата жп гара в Северна България и международното летище, по чиято модернизация вече са работи.

Това заяви кметът на Старата столица Даниел Панов. Той посочи, че чрез скоростни връзки достъпът ще бъде бърз както за старопрестолния град, така и за целия регион, а това ще е добре както за туризма, така също за икономиката и индустрията.

АМ „Хемус“ ще преминава северно от Велико Търново, на около 10 километра. Само на 5 километра от града е планирано трасето на русенската магистрала – край с. Момин сбор. Оттам на още 5 км ще е първият пътен възел на АМ „РусеВелико Търново – с АМ „Хемус“.

Вторият бърз достъп ще е в района на с. Поликраище. След 13 км шофиране по първокласния път Велико ТърновоРусе ще излиза директно на магистралата за София.

8-километров скоростен път ще свърже магистралаХемус“ с Горна Оряховица, а оттам много бързо ще достига и до АМ „РусеВелико Търново“.

„На практика, изцяло несъстоятелни са твърденията как градът щели да бъдат изолирани от магистралите. Вече изготвен проект за това скоростно трасе“, категоричен е Панов.

Преди два дни правителството отпусна 1,35 милиарда лева, с които да финансирано строителството на общо 134 километра от АМ „Хемус“ между местността „Боаза“ след Ябланица и Велико Търново. „Това ще е най-мащабната инвестиция в стратегическата инфраструктура на Северна България от 44 години насам. Магистралата дава реален шанс на Велико Търново и целия регион да се превърнат в един огромен логистичен център както в България, така и в Югоизточна Европа“, завърши кметът на Велико Търново.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари