Любомир Каримански: Чак в юни месец се усетиха, че инфлацията тръгва нагоре

0
Представителят на ИТН коментира и антикорупционния закон
Представителят на ИТН коментира и антикорупционния закон Снимка: БГНЕС

Една голяма част от инфлацията е привнесена, но няма как да се съглася, че тя е привнесена в тези размери, коментира той

„Аз бях първият човек, който повдигна темата за „Капитан Андреево“. Имах разговор на четири очи с Асен Василев по тази тема в Министерството на финансите, в неговия кабинет. Изслуша ме внимателно. Каза, че ще вземат мерки“.

Това заяви в предаването „Лице в лице“ по bTV Любомир Каримански от „Има такъв народ“.

Битката с корупцията трябва да е битка с лъжите. Когато един политик лъже за едно нещо, вероятно би лъгал и за други неща, за да прикрие корупционни практики“, добави той.

Според него по време на кампанията са се изрекли много лъжи за свършеното по време на последното Народно събрание.

Аз, Ива Митева и проф. Гечев от БСП настоявахме за увеличение на възнагражденията на преподавателите във висшите училища. Тогава „Продължаваме промяната“ гласува против. Изненадах се да чуя акад. Николай Денков, че той и ПП са допринесли за 25 млн. лева, които гласувахме за висшето образование – нищо подобно“, допълни той.

Относно антикорупционния закон

Може ли да ми кажете защо Крум Зарков, служебен министър на правосъдието, нов антикорупционен закон? При това е подобрена версия, нямаща много общо с това, което беше внесено. Има място за доработване в частта за конфликта на интереси, но е важно, че няма много общо с предходния законопроект“, подчерта Каримански.

Представителят на ИТН подчерта, че не е имало нито един магистрат, който да подкрепи предложенията и обяви, че ИТН е изготвила свой законопроект.

Икономическата криза

Чак в юни месец се усетиха, че инфлацията тръгва нагоре. Ако бяхме слушали министъра на финансите – инфлацията щеше да е краткосрочна – тя не е. Ние не продаваме страх. И Европейската централна банка, и Федералния резерв увеличават лихвите с шокова стъпка, обясни икономистът.

„Една голяма част от инфлацията е привнесена, но няма как да се съглася, че тя е привнесена в тези размери. Никой не ни послуша да направим категоризация на уязвимите групи, да дадем дефиниция за енергийна бедност“, категоричен бе Каримански и уточни, че в този случай нямаше да се дават „пари на калпак“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Лъжеш!
    Лъжеш, ефенди и подлога на Сакатия ти "лидер" от Учиндол, дето не може без чужда помощ задника си да помести от дивана! Когато отидоха на "Капитан Андреево" служители на МВР, за да се разправят с бандитите на чалгарския и банкянски ортак Таки, първи неколцина чалгари и герберасти отидоха да ги бранят! Забрави ли?! Забрави ли, че Сакатото учиндолско чудовище престана да вдига телефона на Кирил Петков, когато ти, Ти, ефенди Калимнаски, не беше избран за управител на БНБ и не беше изпълнено нареждането на сарайския проектант на чалгарската ви сбирщина, маскирана като политическа партия "Няма Такива Негодници", съкратено - НТН! Особено побесня Учиндолският инвалид, когато Асен Василев отказа да даде онези пет милиарда на брокера ви - нищожеството Гроздю, защото тези милиарди вие бяхте обещали на делянпеевския ви началник, нали?! Ти си лъжец, ефенди Каримански! А учиндолският чалгар е мафиот и мутра! Ти забрави ли, че вечерта, когато беше убит свирепият кюстендилски мафиот, бандит, рекетьор, убиец, поръчител на убийства, неграмотен бандит, въобразил си, че ще "управлява", България", той е отивал на среща точно с чалгаря от Учиндол, с боса ти бе, ефенди Каримански! И за какво са щели да си говорят, не ви ли е обадил?! Да, вие изпълнихте мократа поръчка на сарайско-банкянската мафия и на коварния селски хитрец от Славяново, като свалихте Кирил Петков! Да, вие сте изпълнители на мръсни и мокри поръчки и палачи! Няма да влезете в парламента, ефенди!Бягай да съобщиш тъжната новина на Хаджи Тошко с просташкия език, на Балабана Джебчията и на фъфлещата ви Митева слугиня с дългия нос! Българският народ не е забравил, че повече от година се гаврехте с него и разигравахте държавата, понеже така ви беше заповядано от Банкя и от сараите!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари