Мика Зайкова: Каквото ние сами си направим, Господ не може да ни го направи

0
Случиха се най-неприятните неща, инфлацията хвърчи нагоре
Случиха се най-неприятните неща, инфлацията хвърчи нагоре Снимка: БНТ

Случиха се най-неприятните неща, инфлацията хвърчи нагоре. За това предупреди икономистът и бивш депутат от ИТН Мика Зайкова пред БНТ

"Действията на правителството продължават да бъдат проинфлационни. Няма как да не кажа каквото ние сами си направим, Господ не може да ни го направи. В Плана пишело неща, които много притеснили Зайкова - до 30 септември 2024 г. ще трябва да минат дружествата, които произвеждат електроенергия от въглища, ще трябва да минат и приспособят към пазарните условия, ако ги има. До 2024 г. може и да ги няма ТЕЦ-овете", предупреди Зайкова.

Тя посочи, че даването на пари е проинфлационен фактор. Ако се вдигнат цените на тока за домакинствата, нещата ще станат неуправляеми, предупреди Зайкова.

Във връзка с напрежението в коалицията за нов управител на БНБ, Зайкова е възмутена, че се постъпва така лошо с кандидата на ИТН Любомир Каримански, който е добър за Световната банка, но не е добър за нас.

"Много ми се искаше аз да препитам кандидатите, но не можах", пошегува се Зайкова.

Заместник-председателят на БТПП Красимир Дачев добави, че има много нахвърлени антиинфлационни мерки.

"Всички други, които се хвърлят в обществото, нито са обсъждани в коалицията, нито нищо", каза Дачев. "В производството на всички стоки и услуги инфлацията наближава 40% и кой ще я спре, докато стигне до потребителите?", пита Дачев, който настоя за дългосрочни договори за ток.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    3
    Петър
    Махайте я тая дъртата комунистическа пача. Омръзна ми да я гледам!
  • 0
    2
    darkaveng
    "споровите" да се чете "спотовите", Т9, какво да го правиш!
  • 0
    1
    darkaveng
    Лесно е! Забрана на "зелената идиотия", премахване на посредниците в енергетиката и "споровите" цени, метани пред В. В. Путин ...!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари